התלבטות בזוגיות: איך עושים בחירה?
mot
לא מצליחה לצאת ממעגל האימה
⌄
שלום
אני בת 33 גרושה מיזה 7 שנים. לאחר הגירושין התאהבתי בבחור מקסים שאהב והעריץ אותי אולם לאחר 3 שנים של זוגיות מלאת ספקות עזבתי אותו כי לא הרגשתי שאני מאוהבת בו והשתעממתי. לאחר מכן הכרתי בחור אחר שהתאהבתי בו ואז לאחר שנתיים שהיחסים הפכו שגרתיים התחלתי לחשוב ולהפגש עם הבחור הקודם. זה כבר מעל שנה שאני נמצאת במעגל קסמים הרסני שאיני מצליחה לצאת ממנו. כשאני חוזרת לאחד אני מרגישה צורך עז להיות עם השני וכך למעשה אני מבלבלת ומכאיבה לשנייהם ובעיקר לעצמי. אני לא מצליחה לקבל החלטה ולא יודעת כיצד לצאת ממעגל האימה הזה. אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות ולא מצליחה לשלוט בהתנהגות שלי. כל פעם שאני מקבלת החלטה מחדש להיות עם אחד אני מייד מרגישה שאני רוצה את השני וכך חוזר חלילה כבר מעל שנה. אני סובלת ומתייסרת ורוצה כבר להקים משפחה ולמצוא שקט ושלווה. בבקשה עזרה-אני יודעת שמשהו דפוק אצלי ואני מייחלת לצאת מהמעגל הזה ולא מצליחה.תודה
ד"ר אורן חסון
לא להסתכל לאחור: איך עושים את זה?
⌄
מוט יקרה,
את מבולבלת. כל החלטה היא הפסד, בצד הרווח. ועדיין לא החלטת את מי עדיף לך להפסיד, והדשא שאת לא משקה הוא זה הירוק יותר. ואולי את רוצה את שניהם, ורק יודעת שזה לא עובד.הרי התשובה הברורה היא שאת צריכה לבחור. ואת יודעת את זה. ולמען האמת, אני יכול לומר לך אפילו שזה לא משנה במי מהם תבחרי, כי אם את כל כך מתלבטת, זה אומר שהסיכוי שתהיי מאושרת, או לפחות שבעת רצון עם כל אחד מהם די דומה. ודאות, הרי אף אחד לא יוכל לתת לך. אבל תשובה ברורה את יודעת. שאת צריכה לבחור. את רק לא מצליחה. ולכן, אולי כדאי שתלכי ליעוץ פרטני, ותבררי היטב עם עצמך איך מצליחים להשלים אם בחירה שלך, ומפסיקים להביט לאחור. כי זה הרי מה שקשה לך לעשות.