השלכות של פרידה: ניתוח והבנה
עדן
פרידה כואבת
⌄
אני ובן זוגי שנתיים ביחד אחרי הרבה מאוד שעברנו סלחתי לו המון פעמיים על המון טעויות שהוא עשה בעבר .. התגברנו על הכל ... אני חייבת לציין שהוא עשה מהמף בחייו עברנו לגור ביחד בתחילת שבוע ראיתי אצלו הודעה התכתבות עם בחורה זה היה בדיוק בימים שהיינו "בנתק" לא היה בתוכן ההודעה משהו משמעותי אבל עדין זה התכתבות עם אישה נפגעתי מאוד הרגשתי שהעבר הציף אותי ושוב פעם כל הבגידות קמתי עזבתי את הבית הוא אמר לי שבאמת לא היה כלום והוא באמת השתנה התעקש שאני לא יילך הדמעות חנקו אותי והלכתי הוא צלצל אלי אותו ערב לא עניתי הייתי חנוקה מצער יום למחרת בפעם הראשונה במהלך כל הקשר הרגשתי שאולי שפטתי אותו לא נכון וקמתי לוותר מהר מידי וללכת ... הרגשתי באמת רע עם זה ... שלחתי לו הודעה מאוד יפה שאם באמת לא היה כלום אני יחזור ומבחינתי שכחתי ואני גם יעבוד על להאמין בו יותר ולסמוך ואני מחכה לתגובה ממנו..... עד היום הוא לא הגיב עבר כבר 4 ימים .... מאוד עצוב לי ומוזר לי הוא טוען שהוא כל כך אוהב וכל כך נלחם עלי תמיד שרבנו הוא צלצל והתעקש שנחזור איך פתאום בפעם הראשונה שאני מראה לו חרטה ושאני טעיתי לא מעניין אותו אפילו ... למה הוא מתנהג ככה ? ללמד אותי לקח ... או שהוא פשוט באמת בשניה הפסיק לאהוב אותי ולא רוצה ... תעזור לי בבקשה להבין
ד"ר אורן חסון
השלכות
⌄
עדן יקרה,
כנראה שלשניכם יש הרבה לזכור, לשכוח ולסלוח. אני לא יודע במה חוסר האמון שלך, והעובדה שאולי שפטת אותו לא נכון, כדברייך, ושוויתר מהר מדי והלכת, כדברייך, נגע בו. יתכן מאד שגם אופן ההסתכלות הזה, רגיש אצלו.אני יכול לומר לך מה לא הגיוני מבין שתי האפשרויות, וזה שבשניה הפסיק לאהוב אותך. יתכן שהוא לא רוצה יותר כי התעייף ממשהו, יתכן שהוא רוצה ללמד אותך לקח, יתכן כי הוא כועס כי הוא נפגע מההתנהגות שלך. אבל הוא לא הפסיק לאהוב אותך בשניה. זה לא קורה, וזו הסקת מסקנות קיצונית מדי. אבל אנשים יכולים להחליט להיפרד ולהתנתק למרות אהבה, כשהם מרגישים שזה בלתי אפשרי, כועסים או מתייאשים. מכיוון שאני לא מכיר את כל הרקע של מה שקרה ביניכם בעבר, אני לא יכול להוסיף לך יותר. אני רק יודע ממכתבך שכעסת עליו הרבה פעמים, לפי דברייך בשל המון טעויות שעשה בעבר. אני מבין שבהחלט יתכן שהוא לא רואה את הכל כטעויות, אבל בודאי שחווה פעמים רבות את הכעס שלך. גם לזה יש מחיר. ואולי דווקא כאשר את מודה שטעית, יותר קל לו לתת לך לחוות את ההשלכות של זה. אני לא יודע, אני יכול לנחש כמה תרחישים שבגללם קרה מה שסיפרת לי. תצטרכי לדבר איתו כדי לדעת.