לחץ משפחתי בזוגיות: איך להתמודד
יפית
שאלה..
⌄
שלום
לדר אורן חסון!ראשית תבורך על המענה והסבלנות לכל אחד ואחת בפורום!אני נשואה 3 שנים הבעיה שבעלי לא אוהב ככ לצאת לארועים ומפגשים שמזמינים אותנו רק אם זה אנשים שהוא מרגיש בנוח איתם רוב האירועים המשפחתיים שיש במשפחה שלי הוא לא רוצה לבוא בטענה שלא יורגש בחסרונו,לא מרגיש צורך לבוא,אין לא מה לעשות שם ואני מסבירה לו שיותר כייף לי שהוא מלווה אותי ואיתי חיכיתי המון זמן להתחתן כל הזמן הייתי הולכת לבד ועכשיו אני רוצה שבעלי יהיה איתי יש לציין שאירועים מהמשפחה שלו או כל דבר קטן שמזמינים אותנו אני הולכת איתו בכייף ומרצון.מה לעשות זה גורם לי לבעיות עם המשפחה באים אליי בטענות למה לא מגיע הרבה פעמים ואני נמצאת במצב של לחץ כי בלי קשר אליהם אני מאוד רוצה שיהיה איתי.אודה לתשובתך!
ד"ר אורן חסון
בסבלנות ולאט.
⌄
יפית יקרה,
יש כאן שני עניינים שונים. האחד, הוא הצורך שלך שהוא יהיה איתך וישתתף איתך. השני, שממנו אני צריך להזהיר אותך, הוא הלחץ של המשפחה שלך. עם זה תצטרכי להתמודד לבד, לבלום את הלחץ המשפחתי, ולא לקחת את זה לכעס או לטענות כנגד אישך על שהוא "גורם לך" לקשיים הללו עם בני המשפחה שלך. לא הוא עושה זאת, הם עושים זאת.הוא מרגיש שלא בנוח איתם. זה קורה. לפעמים זה עניין של שנים להתאקלם, אני מציע שתלכו בדרך ביניים, כלומר, שבדברים החשובים יותר, על-פי שיקול דעתך (למשל, מקומות שבהם תרגישי יותר לבד, או מועדים שיש להם חשיבות טקסית גבוהה, או כל קרטוריון שתבחרי), תבקשי ממנו להצטרף, ועניינים משפחתיים אחרים, שהם חשובים פחות לצורך זה, או מעיקים יותר עליו (אולי כי הם המוניים יותר, למשל, או דווקא אינטימיים יותר, או כל סיבה אחרת), אמרי לו שהם ישנם, וגם שאת רוצה אותו שם, אבל זה נתון לשיקול דעתו. בהחלט יכול להיות שעם הזמן הוא ירגיש יותר בנוח איתם ויבוא יותר. בשביל זה תצטרכי גם לסלול עבורו את הדרך, ולחבב אותו על בני המשפחה שלך גם בהעדרו...ובהחלט ייקל עליו כאשר הוא לא ירגיש שזו כניעה שלו לתכתיבים שלך, אלא שיש לו מידה של שליטה במינון ההגעה לשם, ושזו תהיה בחירה שלו.אולי, כדי לראות לאן את לא רוצה שזה יתגלגל, וכדי להבין יותר את הדינמיקה האפשרית (גם אם את לא בדיוק שם, וגם אם את שונה לגמרי מזו שאיתה התכתבתי אז), כדאי שתראי התכתבות קודמת שלי בעניין דומה:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3208096
יפית
בסבלנות ולאט.
⌄
מודה לך מקרב לב על התשובה!יום נעים!