התנהגות גבר: מה הסיבות?
מורן
מבולבלת :(
⌄
שלום
ד"ר חסון,תודה על תשובתך,הלכתי עם הלב כפי שהרגשתי וכפי שייעצת לי.אמרתי לבחור שהוא מוצא חן בעיני והיו הרבה חיבוקים ורק נשיקות בפה.הוא אמר שיהיה המשך לפגישות וכבר תכננו לאן נלך.הוא גם אמר לאנשים שהכירו לי אותו שיהיה המשך לפגישות ושטוב לו איתי ושמצאתי חן בעיניו אך הוא מפחד כי בכל זאת רק עכשיו יצאתי מקשר של 4 וחצי שנים.לאחר הפגישה האחרונה יצרתי איתו קשר הוא התחמק ולמחרת יצר קשר ואמר לי שזה לא נראה לו הגיוני שרק עכשיו יצאתי ממערכת יחסים של 4 וחצי שנים ושאני צריכה להיות לבד ולא להיות מבולבלת הוא אומר שזה התחושה שלו.במשך כל השיחה הוא שיבח אותי עד כמה אני מדהימה ועד כמה טוב לו איתי אך משהו פה לא מסתדר לי.הוא אמר שאם אני צריכה משהו אי פעם אני יכולה תמיד להתקשר והוא שאל אם הוא גם יכול להתקשר אמרתי לו שכן אבל מי יודע כבר איפה אהיה.לאחר השיחה יצאתי עם תחושה כ"כ לא טובה ואני מאוד מבולבלת.מאחר ואין לי ניסיון רב לפי הסיפור שלי מה הסיבה להתנהגות שלו?תודה רבהלילה טובמורן
מורן
מבולבלת :(
⌄
לא שייכתי להודעות הקודמות.יש לציין שזה המשך לתגובה מ3.10 תחת הכותרת התאהבות מחדש
ד"ר אורן חסון
מחשבות רבות בלב איש, ומי ידען?
⌄
מורן יקרה,
אני יכול כרגע להעלות שתי אפשרויות סבירות, אבל מי יודע? אולי גם יש הרבה אחרות...האחת, שיש לו פחדים ממשיים ממצב שכזה, או בגלל שחווה את זה בעבר, או בגלל ששמע סיפור על קשר שיצרה מישהי במצב דומה, אשר לא צלח, או מחבר או ממישהו אחר. האפשרות האחרת היא שהוא רוצה, מסיבותיו שלו, לשמור אותך על אש קטנה, או אולי אפילו לדחות אותך לגמרי, ומנסה לעשות זאת, לפי מה שהוא חושב, בדרך הכואבת פחות, ואולי אפילו הכי מעודדת שאפשר – כדי לחזק אותך ולא לפגוע בך ולא להוריד לך את הביטחון, אבל גם – לצאת מזה. אז לכן, זה לא את, "זה המצב". כפי שאמרתי: שתי אפשרויות שונות, ואולי יש גם עוד.והקושי שלי, במצב כזה, הוא השאלה שלך: "מה הסיבה להתנהגות שלו?" והתשובה הפשוטה היא: אין לי מספיק נתונים כדי לדעת. בעיקר, כי היחיד שבאמת יודע, זה הוא, והוא לא מספר. ולכן, זו לא התשובה שאני יכול לתת לך. אני יכול רק לומר שאם את רוצה להמשיך ולנסות בכל זאת, תצטרכי לעשות זאת בעדינות ובאיטיות. אם הסיבה הראשונה נכונה, או אחרת מסוגה, יש לך סיכוי להצליח, אבל תצטרכי לעשות זאת לאט תוך כדי בניית אמון. ואם הסיבה השנייה נכונה, דחייה חוזרת ונשנית תבהיר לך את זה יותר. לחץ, לעומת זאת, בשני המקרים, עלול לגרום לו להיות בוטה יותר, ואני לא בטוח שאת רוצה בזה.