לחץ לפני נישואין: מה לעשות?
רויטל
נשואים טריים
⌄
שלום
לך , קראתי קצת בפורום ואהבתי מאוד את התגובות והניתוחים שלך אז החלטתי לספר על מצבי ,אני ובן זוגי יחד 8 חודשים מהרגע שהכרנו היה לנו ברור שהדרך לחופה קצרה מאוד,היום אנחנו לפני חתונה (תיערך בעוד 4 חודשים) ועברנו לגור יחד ,אנחנו משכירים דירה גדולה כך שלכל אחד יש את המרחב שלו , בן זוגי עובד כל יום מהבוקר עד הערב כך שאנחנו מתראים בערבים, כשהוא חוזר מחכה לו ארוחה יושבים לאכול מקשקשים ואז הולכים לעיסוקים/ למיטהמאז שעברנו לגור יחד אין בינינו כמעט יחסי מין , פעם בשבוע (בערך) וגם אז אני לא מגיעה לסיפוק (אנחנו גרים יחד חודש וחצי ) תחילה חשבתי שאולי זה הלחץ של הבית אבל סיימנו מהר מאוד לארגן ולרהט את הכל ואנחנו ב-3 שבועות של "נחת"זרקתי לו פעם/ פעמיים על כך שזה מפריע לי וניסיתי להבין מה קרה לנו אבל הוא טען שהוא בלחץ בעבודה ובלחץ מכל המעבר הקיצוניאני מבינה אותו אבל פוחדת באיזשהו מקום שיש כאן עניין ושרצנו מהר מידי על כל הקופהלפני שבועיים היתה לנו מריבה קטנה ואחרי שהכל נרגע ביקשתי שנדחה את החתונה שנאט טיפה את הקצב. בן זוגי לא רצה לשמוע על זה ולא היה מוכן בכל תוקף לדחות/ לבטלאני ממש לחוצה , אני מתארת לעצמי שהרגשות של הבילבול הם לגיטימיים אך איך אפשר להבדיל בין בלבול רגעי ולבין טעות גורלית**בן זוגי בן 32 גרוש**אני בת 26 רווקהאני הרבה פעמים חושבת לעצמי מה הייתה ההתנהלות בנישואין הקודמים (הכושלים לטענתו)תודה רבה ויום נעים
ד"ר אורן חסון
קצת לפני הנישואים
⌄
רויטל יקרה,
הלחץ שלך מוצדק, כי את מבינה שיש בעיה, רק לא מבינה את מקורה האמיתי, וזה מעורר חשש. עם זאת, יתכן גם שהוא מוקדם מדי. תני לעצמכם עוד שבועיים, גג שלושה ללא לחץ, ותראי מה קורה. אם עדיין יש בעיה, רצוי לערב יעוץ מקצועי כדי להבין אם זו בעיה אמיתית או מקומית (זמנית). את לא רוצה לדחות את ההחלטה לרגע האחרון, כאשר הלחץ גדול עוד יותר, ותצטרכי לומר לו את זה – אבל רק בעוד שבועיים-שלושה. נסי לא לדבר על זה ולא להלחיץ אותו, וזה חשוב כדי לדעת באמת מה קורה. כי אחרת את יודעת מה קורה רק כאשר את מפעילה עליו לחץ, ויש אנשים שיגיבו לא טוב רק משום שמלחיצים אותם. את רוצה להימנע מזה.לגבי השאלה איזה יעוץ מקצועי, אני עוד לא בטוח מה נכון יותר. כלומר, האם טיפול זוגי יספיק לצורך העניין, כלומר שהבעיה היא בעיקר לחץ חיצוני ו/או היחסים ביניכם, או טיפול מיני, כי יש בעיה כלשהי בתחום הזה. אמנם יש לכם קצת לחץ זמן, אבל הייתי מתחיל ביעוץ זוגי, ומצפה שאם היועץ הזוגי שלכם יבין שיש בעיה שקשורה יותר לתחום המיני יותר מאשר לתחום הנפשי והתקשורתי, שיהיה ישר מספיק וער מספיק כדי לומר לכם זאת בהקדם, ולכוון אתכם למה שאתם זקוקים לו.