לחץ זוגי בתקופת בחינות
בלה
משבר בזוגיות
⌄
שלום
לך ד"ר,אני מזה שנה וחצי בזוגיות עם בן אדם שאני מאוד אוהבת. בתקופה האחרונה אני עוברת מבחנים ועוברת תקופה מאוד קשה בלימודים ובמשפחה, הרבה ריבים עם המשפחה, והרבה ריבים איתו! ואני רוצה להצליח וללמוד היטב! ולספק לעצמי את האווירה הכי טובה בכדי שאוכל ללמוד. אני מאוד לחוצה, כולי מפוחדת! כי זה מבחן מאוד חשוב! ואם לא אצליח בו אצטרך לשנות מקצוע!!!מצד שני, אני וחבר שלי כל הזמן רבים! למרות שאנחנו מאוד אוהבים אחד את השני.אני צריכה אותו לידי, שיתמוך בי ויעזור לי לצאת מהתקופה הזו בהצלחה. מצד שני, הוא אומר שבחודשיים האחרונים כל הפוקוס עלי, ואף אחד לא מתייחס אליו בבית ויש הרבה בעיות אצלם בבית, בעבודה וכו...!הוא מדבר איתי בצורה מאוד בוטה! מרים את קולו ופוגע בי מאוד! אתמול החזרתי לו והפסקתי לשתוק והזכרתי לו טעות נוראית שהוא עשה בחיים שלו (עקבות טעות זו הוא מטופל אצל פסיכולוג עכשיו), וזה מאוד פגע בו! פשוט לא ידעתי מה לענות לו!לפני שהזכרתי לו את הדבר הזה, הוא צעק ואמר שאני ילדה קטנה, וכל מילה יכולה לשנות את מצב הרוח שלי, ושאחרי כל בעיה אני צוחקת כמו מטומטמת מעצבנת ועוד הרבה דברים שהוא חושב עלי.. הוא השתמש במילים מאוד גסות! ואז התפרצתי, אני יודעת שלא הייתי צריכה לגעת במקום הרגיש הזה ולהזכיר לו! אבל הרגשתי שאני צריכה להגן על עצמי בין כל הדברים הקשים שהוא אמר!הוא אומר שהוא לא יודע אם יהיה עתיד לקשר הזה ושהוא מאוד עייף, אני רוצה להתרחק לתת לעצמי קצת לנוח וגם לו אבל מפחדת לאבד אותו! אני מאוד אוהבת אותו! אני עושה הרבה דברים בשבילו שאפילו אמא שלו לא הייתה עושה לו! אני מסדרת לו הרבה דברים מבחינה כלכלית, נפשית ...! אפילו משנה לו את התוכנית שלו בטלפון שלו כדי שישלם פחות והרבה דברים אחרים!! הוא גם עושה הרבה דברים למעני, אני לא רוצה להוציא אותו בצורה לא טובה! הוא בן אדם מאוד טוב, חם ואוהב, אבל הוא השתנה רק בתקופה האחרונה.אני רוצה שיעריך אותי וידע כמה אני מקריבה מהזמן שלי ומעצמי כדי שיהיה מרוצה!! קשה לי נורא להסתכל על הקשר שלי איתו ולראות אותו מתפרק! הוא כמו משפחה בשבילי!דיברנו לא פעם ולא שתיים על הבעיה הזו שהוא נהפך להיות אגרסיבי פתאום! הוא הבטיח שהוא יספור עד 10 לפני שהוא מדבר! אבל אני רואה שכלום השתנה. אני מאוד מדוכאתואני חושבת שבגלל שכל אחד מאיתנו שקוע בעצמו, אנחנו כבר לא יכולים לתמוך אחד בשני עוד יותר.מה לעשות?תודה!
בלה
משבר בזוגיות
⌄
יש לציין, שזה לא נכון שכל הפוקוס עלי, אני מאוד תומכת בו, ומדברת איתו ונותנת לו יחס מאוד חם ואוהב!
ד"ר אורן חסון
לחץ זוגי בתקופת בחינות
⌄
בלה יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, ולא כתבת אם אתם גרים ביחד. את בתקופת בחינות, ואת מבינה שזה הדבר החשוב יותר כרגע, ואת מבינה שהוא לא יכול לתמוך בך כרגע. אז אולי כדאי שכרגע תדאגי לעצמך עד לאחר הבחינות. נכון שזה לא ייקל על הזוגיות שלכם לאחר הבחינות, אבל טפלו בה אז. ייתכן שממילא הזוגיות שלכם לא תחזיק מעמד, ואם כן - זו תהיה לכם תקופת מבחן שאחריה תצטרכו ללמוד לשקם. אם הוא לא יבין שבתקופה הזו היית צריכה שקט במישור הזוגי, ושלכן היית צריכה להתנתק ממנו, אז אולי הוא לא בן זוג שיתאים לך בטווח הרחוק. ואם תרצו לשקם, חשבו אולי גם על יעוץ זוגי, ולבנות מחדש את הזוגיות נכון, ועם הקשבה הדדית לצרכים, ועם כלים טובים יותר להתמודד עם לחצים. כרגע זה לא עובד, עשו זאת כאשר תוכלו, ומבלי שתאלצי לשלם מחיר כבד מדי שתשלמי כרגע אם תכשלי בבחינה הזו.