לחץ וחששות בזוגיות: מה עושים?
מירב27
שאלות
⌄
אני בת 27 ונשואה מגיל 20.ללא ילדים מתוך בחירה.העניין הוא שבעלי מאד לוחץ בזמן האחרון בעניין הילדים,ואפילו מאיים בפרידה בעקבות כך.הבעיה אצלי היא שאומנם סיימתי תואר ראשון לפני חודשיים,אבל זה לא תואר שמאפשר לי לעבוד,כלומר הוא לא מקצוע.ואני רוצה להמשיך ללימודים שמתחילים באוק' הקרוב,אבל נאמר לי שלא ניתן להיות בהריון במהלך הלימודם שמשכם הוא שנתיים וחצי עקב האינטנסיביות היומיומית שלהם מ8 עד 17:00 כל יום.אני לא יודעת מה לעשות....ובעיה נוספת היא שאני כל הזמן צריכה לומר לבעלי מה לעשות,כלומר אני מרגישה שאני השולטת בבית בכל העינינים, החל מקניית מתנות לימי הולדת של בני משפחה,סופר,כל עבודות הבית,אני אפילו צריכה להתקשר אליו בשיל להזכיר לו להוציא את הכלב לטיול.ומפחדת ממה שיקרה כשיהיה ילד.הוא בן 29 לומד לתואר ראשון,ועובד בתור עצמאי,כאשר כל הזמן יש לו רעיונות חדשים לפיתוח ואני מרגישה שהוא לא סגור על עצמו.מה אתה מציע לי לעשות?,
ד"ר אורן חסון
מניעים ופחדים
⌄
מירב יקרה,
אני מבין את הלחץ שלך. יש לך כמה מטרות שבאות זו על חשבון זו, וכל אחת חשובה – גם לימודים, ויצירת מקצוע לעצמך, גם לשמור על בן הזוג שלך שלוחץ עליך להביא ילדים, וגם אולי החשש שגם אם תוותרי על הלימודים, לא יהיה לך פרטנר שאת יכולה לסמוך עליו שיחלוק איתך בעול, ושיהיה מפרנס יציב. ואולי זה אחד החששות שלך מהפסקת הלימודים עכשיו, לפני שיהיה לך מקצוע.אלא שאת מבינה שאני לא יכול לומר לך לא לוותר על הלימודים, ולא לוותר על הילד, וגם לא לוותר על בן הזוג שלך. אין לי שום ידע וכלים, ויותר מזה, אין לי זכות להחליט במקומך. אלו החלטות שאת צריכה לעשות בעצמך, ועם בן זוגך. אלא שיש כמה שאלות בדרך שאתם צריכים להבהיר לעצמכם:למה בן זוגך רוצה עכשיו ילד? האם מתוך געגוע אמיתי לתינוק בבית? האם מתוך פחדים שהוא יהיה אבא מבוגר מדי? האם בגלל לחצים של ההורים שלו? האם בגלל שהוא חושש שתעזבי אותו, כי הוא מרגיש שאת מזלזלת בו?למה את לא רוצה ילד עכשיו? האם רק כדחיה בגלל הצורך שלך בעצמאות כלכלית ובהגשמה עצמית? האם בגלל שאת לא רוצה להביא ילדים בכלל? האם בגלל שבן זוגך לא אחראי מספיק ואת פוחדת לעשות זאת כשהוא לא יציב, או כשאת לא רואה שהוא מסוגל לעזור לך בעול? האם בגלל שאת פוחדת להיות כבולה?אלה הם שאלות שתצטרכו שניכם לפתוח כדי להבין זה את זו, ולהחליט. ואלה שאלות שלא פשוט לענות עליהן, כי חלקם הם מניעים שלא קל להודות בהם.