לחץ ואלימות בזוגיות
ירדן
ביטויי אלימות?
⌄
אורן שלום,ילדתי לפני חודש תינוקת מקסימה אבל לא קלה לתפעול...הלידה הייתה מאוד טראומתית ואושפזתי שבוע בבית החולים. בעלי מאוד תמך ועזר (אנחנו נשואים פחות משנה ובסך הכל ביחד שנתיים וחצי אני בת 32 והוא בן 30). לפני שהתחתנו עוד ראיתי בו צד שהרתיע אותי, פעם אחת רבנו והוא הניח לי את היד שלו על הפה, באחת המריבות הוא אמר לי סתמי את הפה, ואת והשטויות שלך, ועוד כל מני רגעי קסם שכאלו...הנסיבות הן כאלו שאבא שלו כשהיה קטן גם היכה אותו ואת אחיו ובן היתר יש לו אבא שובניסט...בכל אופן, בבית החולים בעלי לקח יוזמה ודאג לתינוקת היות ואני לא יכולתי לעות דבר מלבד להניק אותה(השתתקה לי הרגל בעקבות האפידורל ועוד כמה סיבוכים קטנים על הדרך) הוא מאוד תמך ופרגן והיתה הרגשה מאוד יציבה וטובה באויר, חזרנו מהבית חולים, השיגרה החלה להיות כזו שאני ערה רוב הלילה וגם במהלך היום כשבעלי חוזר מאוד מאוחר בלילה וגם כשהוא חוזר הטלויזיה מעניינת אותו הרבה יותר ותוך כדי שהוא מחזיק את התינוקת הוא גם צופה בטלויזיה הוא מתעסק עם האייפון שלו...הוא אמר לי שהוא מרגיש את הביקורת שלי נושפת לו בעורף כל הזמן וזה מאוד מסרס אותו, מובן אבל גם אם אני רוצה להרפות לא ניתן כי אני פשוט לא סומכת עליו עם התינוקת. אתמול התינוקת הקיאה ותוך כדי שהוא החזיק אותה בבית של ההורים שלי הוא חיפש את השלט, הדבר הרגיז אותי מאוד ואמרתי לו שזה לא הגיוני שאני אית ה24 שעות וובזמן המועט שיש לא איתה הוא לא באמת איתה, אז כתגובה הוא רתח עליי, הוא עשה תנועה של מי שעומד לבעוט בי ואחר כך אמר לי סתמי את הפה לא יכול לשמוע אותך יותר. אני מאוד נעלבתי והלכנו לישון כך, אני כמובן הייתי עצבנית כל הלילה והתינוקת לא ישנה בכלל, הוא לא התעורר, בבוקר הוא ניסה ללטף אותי אבל לא התייחסתי אליו והיום אף אחד לא טרח להתקשר ולשאול מה קורה. אני מתחילה לחשוב שביום מן הימים הוא עלול מתוך כעס פשוט להרביץ לי, הוא תמיד אומר שבחיים לא, ושאפסיק לכנות אותו אגרסיבי, הוא מאוד נפגע מזה, אבל איך להתייחס להתנהגות הזאת? מה אני אמורה לעשות? איך להעמיד במקום?
ד"ר אורן חסון
לחץ
⌄
ירדן יקרה,
כמעט (!) כל אחד, תחת לחץ מעל רמה מסויימת יגיע לאלימות. כמה אלימות? תלוי כמה לחץ, ומה עומד על הפרק. האם הוא מועד לאלימות? – בכלל לא בטוח שיותר מאשר כל אחד אחר. את מכוונת אותו לשם בגלל הפחדים שלך. האם את חרדה יותר מאשר את אמורה להיות חרדה? יכול להיות. יתכן שאת מלחיצה אותו יותר, והשאלה היא גם באיזה אופן את אומרת לו את מה שאת אומרת לו. עד כה לא ראית סימני אלימות ממשית, אבל יכול להיות ש"תצליחי" להביא אותו לשם, אם תצליחי לגרום לו להאמין שהוא כזה.כך או כך, ברור שיש לכם בעיית תקשורת, ושיש לך בעיית אמון וביטחון בו. חשוב שתלכו אם כך לייעוץ זוגי, גם כדי לדעת מה נכון ומה לא נכון, וגם מה נכון לעשות ומה לא נכון לעשות – אצל שניכם.