טיפים לשיפור מערכת יחסים
חן
נמאס לי לריב
⌄
שלום
ד"ר, חשוב לי לציין שאני נמצאת בזוגיות כבר שנה ושמונה חודשים.בתקופה האחרונה אני מרגישה שהוא לוקח אותי אחרת מי פעם. הוא פחות מתקשר. וכשאני שואלת למה? הוא אומר שהיה מאוד עסוק. אמרתי לו שפעם גם כשהיה מאוד עסוק לא הייתה לו בעיה לשלוח לי אפילו סמס בין לבין. או פעם כשהתקשרתי אליו באמצע עבודה, הוא אמר שהוא עסוקה ויחזור אליי עוד מעט. ואני יודעת מתי הוא מסיים, אחרי 4 שעות התקשרתי לברר מה קרה? והוא אמר שהוא שכח ושהוא היה עסוק. מצב זה גורם לי להרגיש מוזר, איך הוא שכח? מה אני כבר לא כל כך מעניינת אותו או חשובה לו כמו פעם?תמיד כשאני מדברת איתו על זה שזה מפריע לי, הוא משנה את זה לכמה ימים. הוא מתקשר יותר נכון, אבל אז חוזר למצב הקודם. וזה מוריד לי את החשק לומר לו משהו בכלל. אני נורא מפחדת להיפגע ממנו, וכל המצב הזה שהוא פחות מדבר איתי, הרבה פחות. גורם לי להיות אובססיבית יותר. אומנם אני לא מראה לו את זה או אומרת לו על זה כלום, אבל זה מציק לי.החלטתי להניח לו, אם לא בשבילו אז לפחות בשבילי. נמאס לי לריב איתו, ולהסביר לו שוב ושוב אותו דבר. הוא אומר לי מצידו שאנשים טועים, ואני אומרת לו מצידי שנכון אנשים טועים אבל פעם אחת לא יותר מי זה על אותה טעות. בכל מקרה החלטתי להניח לו לנפשו ולתת לו לעשות את הבחירות שלו, בלי להטריד את עצמי למה לא התקשר? חושב לי לציין שאני לא חושבת על פרידה ממנו. אבל נמאס לי להרגיש שפוטה שלו, או של הטלפון. וזה לא אומר שאני מתכוונת להתייחס אליו באופן רע, אני אמשיך להתייחס אליו יפה, אבל אם הוא לא, אני לא אריב איתו על זה, ולא ייעלב על זה. אני פשוט יתעלם מי זה לגמרי ובמקום להתמקד בו ובמה שהוא אמר, חשב או עשה בסדר או לא, אני אתמקד בעצמי. חשוב לי לציין שאני לא חושבת על פרידה ממנו, אבל אני באמת מיואשת מי זה.אני לא בטוחה שזו הדרך, ואשמח לדעתך מה דעתך בעניין?
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים כתוספת
⌄
חן יקרה,
העניין הוא שאני לא חושב שבדרך הזו תגיעו לשיווי משקל בין ההתנהגות הטבעית שלו לצורך הרגשי שלך. זה נכון שאם תפסיקי לריב איתו, ותתמקדי בעצמך, האוירה תשתפר. האם תצליחי להשלים עם מה שיש? – אני לא בטוח. והיציבות ביניכם תלויה גם בזה, כי לאחר זמן מה את עלולה להתפרק ולהתפוצץ.את אוהבת אותו ורוצה אותו, וזה חשוב. את רק לא לגמרי בטוחה שהוא רוצה בך, או לפחות באותה מידה, וזה מפריע לך. הוא אומר לך שהוא כן, ויכול להיות שזה נכון. אבל את רוצה אותו מתחשב יותר ומתגמל יותר, וחושב עליך יותר. אולי כדאי שתנסי, בצד האיפוק שלך, שהוא חשוב באמת, גם לתת לו חיזוקים חיוביים כאשר הוא עושה פעולה נכונה. אם תעשי זאת נכון, הוא ילמד שכדאי לו לעשות את זה גם אם לא תגידי במפורש, כי את מאושרת יותר, כי את נוגעת יותר, כי את מחוייכת יותר, כי יש לו יותר סקס, וכי את מצ'פרת אותו בדברים אחרים. מבלי להגיד, אלא רק עם עשייה.