התמודדות עם עבר ומתן אפשרות לאהבה
מהורהרת
מה עושים עם מחשבות שליליות?
⌄
רוב שנות חיי הייתי בחורה שמנה מאוד שנרתעה ממערכ' יחסים וכל מה שכרוך בהן וסבלתי מדימוי ובטחון עצמי נמוך ביותר. בשנתיים האחרונות השלתי מעצמי משקל רב והיום אני נראית ומרגישה הרבה יותר טוב.בתקופה שלאחר השינוי היו לי שתיים-שלוש מערכות יחסים קצרות יחסית שבכולן חזר אצלי דפוס קבוע:'נפלתי לרגליו' של כל אחד מהבחורים שהיה מראה לי טיפת נכונות (זאת אומרת שהייתי מסתנוורת די בקלות מהעובדה שמישהו רוצה אותי).היינו יוצאים במשך תקופה קצרה שלאורכה הייתי באמת נהנית בחברת הבחור, אבל לא מצליחה להתמסר אליו רגשית. העובדה הזאת הייתה גורמת לי להיות מוטרדת באופן קבוע בחרדות ומחשבות טורדניות של "מה לא בסדר אצלי?", "למה אני לא מצליחה להתאהב?", "מה אם בסוף הוא יפגע?" - ומצד שני, הייתי מאוד מפחדת שמא הוא זה שיעזוב אותי ואני זו שאשאר לבד. לבסוף הגעתי למסקנה שכנראה אף לא אחד מהבחורים האלה התאים לי כי "כשזה זה - זה זה", והקשרים הסתיימו.כיום אני יוצאת עם בחור מדהים שאם הוא לא מתאים לי אז אני לא יודעת מי כן.כיף לנו ביחד, יש בינינו כימיה נהדרת, המון נושאים משותפים, משיכה וחיבה הדדית.אבל, מעט מהמחשבות שתוארו עדיין קיימות בי. לפעמים אני מרגישה מין 'נפילת מתח' כזו כשאני איתו, בה אני שוב מעלה תהיות כמו "מתי אני אתאהב בו?" או "למה אני לא מצליחה להתמסר אליו רגשית?".המחשבות האלה מתסכות אותי ברמות שאין לתאר ואני מרגישה שהן חוסמות אותי ומונעות ממני להכניס אותו ללב שלי.האם יש לך עצה עבורי? מהיכן אתה חושב שהמחשבות האלה נובעות ואיך אני יכולה להתמודד איתן ולפתח אופן חשיבה חיובי יותר?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
להתמסר לאהבה
⌄
מהורהרת יקרה,
בהחלט יתכן שהעבר שלך "רודף אותך". נפגעת הרבה בעבר, הבטחון העצמי שלך היה פגיע מאד, והוא לא משתקם בקלות רק כי את נראית מדהים היום. לך זה קורה בשל עודף משקל בעבר, לאחרים זה יכול לקרות כי היו תלמידים לא טובים בבית ספר יסודי, למרות שהם סטודנטים מצטיינים לדוקטורט בהווה. רגשות כאלה מחלימים לאט. והשאלה היא אם עטפת את עצמך בשכבות הגנה עבות שעדיין לא הצלחת להסיר, "ולהתמסר" היום לאהבה ולקשר. התמסרות כזו היא לקיחת סיכון, הסיכון להיפגע אם זה לא יילך. לפעמים את מעדיפה, אולי, לעזוב לפני, מה שבטוח, ולפעמים את לא מרשה לעצמך להתאהב. נסי להרשות לעצמך. הוא בחור מדהים מבחינתך, הקשר שלך איתו טוב, תני לעצמך ללכת עם זה. מקסימום זה לא יילך בסוף הדרך, אבל אם זה מה שאת רוצה, חשוב שתתני לזה את כל הצ'אנסים שאפשר.