לחץ בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.10.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
בן זוג עם דרישות הזויות
02.10.2013 • 09:47

היאני ובן זוגי יחד כבר 8 שנים +3 ילדיםיש לציין שהוא טיפוס מאוד מאוד מיני ...האם זה לגיטימי שמתחילת הקשר הוא רוצה ללא הפסקה שאני יצא עם מישהו אחר לפגישות אינטימיות או ינסה איתו חילופי זוגות ?אני ממש לא בעניין אבל זה בהחלט מציק ודוחה ומרחיק אותי ולמרות שהסברתי לו את עמדתי הוא לא מסוגל להפסיק להכניס את העניין מידי פעם ..מה עושים עם זה????? זה חולני ודוחה בעיני , מה הסיבה שגבר מעוניין בכאלו דברים בתוך מערכת יחסים?

ד"ר אורן חסון
תקשורת ואמפתיה
03.10.2013 • 09:56

מאיה יקרה,
אם דבר כזה מפריע לך, ומן הסתם זה יפריע לרוב המכריע של נשים, לא לגיטימי לכפות זאת עליך. אל תרשי לעצמך לפקפק בכך בשל הלחץ שלו. הגחמה שלו, והצורך שלו לאתגר את עצמו ואולי גם אותך, ואולי להשתמש בזה כחלק ממאבק כוח שביניכם, לא מאפשר לו להיות קשוב לצרכים שלך, ולא מאפשר לו להיות קשוב לחלק האמפתי שיש בו, כנראה, כלפייך. את מדברת על לחץ שלו כלפייך בנושא הזה מתחילת הקשר ביניכם. אם זה נעשה לעתים מספיק קרובות כדי שתרגישי רע עם זה, ושיהיה לך קשה פשוט להתעלם מהנושא ולהמשיך כאילו הוא לא עלה (וגם פעם בחודשיים או בחצי שנה עלול להיות יותר מדי, בשלב מסויים, ולכן לא הקצב חשוב אלא האיך והמה שזה עושה לך), ואם את מרגישה שזה מקרין גם לעניינים אחרים, ושהוא משתמש בנושא הזה כדי לומר לך שאת לא בסדר כדי להרוויח נקודות וכוח בדברים אחרים - לכו לייעוץ זוגי. התקשורת ביניכם, והאמפתיה כלפייך, חשובים ליחסים ביניכם, ונדמה לי שזה גם מה שהכי כואב לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083