חרדות, גבולות והדרכה זוגית
שני
חשפנית למסיבת רווקים של ארוס שלי
⌄
בן זוגי ואני התארסנו לא מזמן.
וחברים שלו מביאים חשפנית למסיבת הרווקים שלו, והוא אמר שזה מה שהם עושים ולא מתכוון לשנות את זה, שאני צריכה לסמוך עליו שלא יעשה משהו לא מתאים.
אבל לא הכחיש גם שייגע בה.
אני ממש קנאית גם ככה וזה פשוט גורם לי ממש כעס ופגיעה ואני מפחדת שאחרי שזה יקרה לא אפסיק לחשוב על זה. אבל זה לא ניתן לשינוי מבחינתו ומבחינת חבריו.
איך להתמודד עם המחשבה הזאת שהוא ייגע בה? אני רק מדמיינת את זה בראש ומתעצבנת.
ד"ר אורן חסון
חרדות, גבולות והדרכה זוגית
⌄
שני יקרה,
ייתכן מאד שהעניין הזה, של חשפנית, הפך להיות קשור למאבקי כוח שיש ביניכם, ואולי גם לגבולות שהוא רוצה לשים לך, ולגבולות שאת רוצה לשים לו (שהם אולי עיקר מאבקי הכוח, אם כי יכולים להיות גם אחרים). הוא כנראה כבר מבין שאת קנאית, ואולי אומר לעצמו שאם הוא ייכנע הפעם, זה יהיה תקדים לא טוב בעיניו, בין אם זה קשור לחופש האישי שלו ובין אם זה קשור לקבלת החלטות אחרות. כך או כך, החרדות שלו מפני שליטה שלך, והחרדות שלך מפני בגידה מחד ומפני המחשבות שיתרוצצו בך לאחר הארוע, ושלא תוכלי להיפטר מהן, מאידך, לא מאפשרים לכם הקשבה זה לזה.אני לא יודע עד כמה החרדות שלו בעניין הזה עמוקות, ועד כמה הן מבוססות על היסטוריה נוספת שביניכם לתחושה שלו שאת צריכה שיעשה מה שאת אומרת לו ללא פשרות גם בדברים אחרים, ואני לא יודע עד כמה החרדות שלך עמוקות, ולכן עד כמה ויתור שלך או ויתור שלו אפשריים במצב הנוכחי. ייתכן מאד שיעזור לכם תהליך של ייעוץ זוגי שילמד את שניכם לפחד פחות ולהקשיב יותר. ראי בבקשה את המאמר שלי על ייעוץ זוגי לזוגות שבתחילת דרכם(שלישי מלמעלה). תהליך כזה לא צריך להציב בפניכם סימן שאלה על היחסים שלכם, וצריך לראות אותו כהדרכה לדרך טובה וחשובה שאתם הולכים ללכת מכאן והלאה.
שני
מעניין מאוד. ביקש שאסמוך עליו
⌄
האמת שאמר לי בזמנו כשאמרתי לו שלא יביאו חשפנית, התנגד ולא הסכים ואמר: ״אני רוצה שתסמכי עליי שלא אעשה משהו לא ראוי״.
הקשר שלנו רווי בחשדות מצדי, קנאות מוגזמת ונמאס לו באמת מכל הפעמים האלה פעם שאסרתי אפילו שיקח מישהי ברכב חזרה מהעבודה....
הגיע לרוויה ואמר גם שכל הזמן הייתי מקנאה מדי- ושאני צריכה לסמוך עליו וזהו.
אם לא הייתי מציקה על הדברים השוליים, אולי היה לוקח את זה יותר ברצינות.
ד"ר אורן חסון
לבטוח בו
⌄
שני יקרה,
ואני מקווה שתוכלי להתמודד עם זה, ובאמת לבטוח בו. אם לא, אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת.