חשיפה אינטימית וחרדות בזוגיות
אור
בעיה באינטימיות
⌄
ד״ר אורן חסון שלום רב
שמי אור אני בת 29 נשואה מזה 4 שנים ובשנה האחרונה ילדתי את בני הבכור. מאז ההיריון החל בי שינוי בכל הנושא שנוגע לאינטימיות. במשך כל ההיריון לא הייתי מסוגלת לקיים יחסים עם בעלי מתוך תחושת גועל כלפי עצמי, לאופן שבו אני נראית ומשם זה רק התדרדר. עם הזמן התחלתי לחשוב שהוא פשוט מעוניין לשכב איתי רק כדי להגיע לפורקן מתוך מחשבה שהוא לא באמת יכול להימשך אליי. קיוויתי שהבעיה תעלם אחרי ההיריון ושייכתי את זה להורמונים אבל אני כבר שנה וחודש אחרי הלידה והמצב רק מחמיר. אני ממציאה תירוצים על בסיס קבוע, נרתעת ממגע ( חיבוק, נשיקה), מרגישה לא בנוח בזמן יחסים וכו׳. אני לא מבינה מדוע זה קורה לי, אנא עזור לי!
ד"ר אורן חסון
חשיפה אינטימית
⌄
אור יקרה,
את כותבת על יכולת החשיפה האינטימית שלך, ועל חרדות שלך הקשורות למשיכה שלו אליך. התוצאה היא שאת מרחיקה אותו, ובכך כנראה משיגה את ההיפך ממה שהיית רוצה, כי כנראה לאחר אכזבה מתמשכת, הוא אולי ינסה פחות, כפי שקורה לגברים רבים במצבים דומים.גם אני לא יודע מדוע זה קורה לך, אבל את צריכה להבהיר זאת לעצמך. מה קורה בינך לבין התדמית שלך לבין המראה שלך? האם זה רק זה, או אולי זה רק תרוץ בשל עניינים אחרים שיש לך עם מיניות? - אלה הם דברים שצריך לבדוק אותם. אני מציע לך ללכת לטיפול מיני. מרבית המטפלים המיניים הם גם פסיכותרפיסטים ויש להם כלים גם לבחון את ההבטים הנפשיים הקשורים בעכבות מיניות. חפשי באתר של איט"ם (האגודה הישראלית לטיפול מיני).