מלחמה על שליטה בזוגיות
ליאת
בנייה מחדש
⌄
שלום,
אני בת 24 יצאתי עם בחור בן 27 כארבעה חודשים הדברים ברמה האישית התפתחו בצורה מדהימה ונוצר קשר וחיבור נדיר.בשלב מסויים התפתחו בעיות והאמנתי מסיבות שגיות שהוא בוגד בי.נפרדנו ובאותו השבוע התנשקתי עם בחור אחר....ואז הבנתי שאני אוהבת אותו ורוצה אותו אך חשבתי שאם אני אספר אני יאבד אותו והסתרתי את זה ושיקרתי לו למרות שהוא חשד בסופו של תהליך הכל התפוצץ ויצא לאור.היום שנינו יודעים שאנחנו מאוד אוהבים ושרוצים להיות יחד אבל מפחדים מהתוצאות או מלאבד אמון אחד בשני.אני סיפרתי לו את כל האמת והוא מרגיש שקיימים עוד דברים ושלא יפרתי הכל.הוא מוכן להתחיל מחדש וגם אני אבל יש בי חששות מלהרגיש נחותה בקשר ולהרגיש שכל הזמן בודקים אותי ולא מאמינים בי.מה אפשר לעשות?.....האם יש לזה בכלל סיכוי או עדיף לוותר למרות האהבה?.......תודה רבה.ליאת
ד"ר אורן חסון
מלחמה על אהבה או על שליטה?
⌄
ליאת יקרה,
המגרעת של הסתרות היא שברגע שהן נחשפות, עלול לעלות חשד בצד השני שיש עוד דברים מוסתרים. בסך הכל, הסיפור הוא לא היה משהו (כלומר, זה שהתנשקת עם מישהו כאשר רשמית נפרדתם) לולא הפרידה שלכם התחילה משום שאת חשדת בו שהוא בוגד בך. עכשיו, כצד "שנפגע שלא בצדק" (כי האשמת אותו לשוא, לטענתו), ועוד יותר נפגע לאחר שהתנשקת עם מישהו אחר, הוא מנצל את המצב, ואת החרטה שלך, ואת הצורך שלך בו כדי לשלוט בך. כאן בדיוק החשש המוצדק שלך להרגיש נחותה בקשר, ושכל הזמן בודקים אותך ולא מאמינים לך. נתת לו תרוץ לשלוט בך, עם כלי נוח לשליטה, שהוא ייסורי המצפון הנילווים למעשה שלך, והוא מנצל אותו.העניין הוא שאתם נלחמים לא על האהבה, אלא על השליטה זה בזו. לפי תאורך, לפחות הוא כך, ואת אולי גם (בדקי את עצמך: אולי גם את ניסית לעשות משהו דומה, בהאשמות שלך שהוא בגד בך. אולי). היחסים ביניכם טריים, כשאמון זה דבר שנבנה עם הזמן. גם בטחון עצמי. בשל חוסר בטחון בעצמכם ובצד השני, אתם עוסקים בעניינים שהם חסרי חשיבות ביחס למה שאתם מרגישים זה לזו, ובמקום להניח אותם בצד, להתגבר עליהם ולכבוש אותם כדי לבנות יחסים יציבים יותר, אתם מנצלים את הפחדים שלכם לשליטה זה בזו. הצורך שלכם בשליטה על הצד השני, כנראה בשל חוסר בטחון בצד השני, שלפחות בחלקו ואולי ברובו נובע מחוסר הבטחון העצמי שלכם למשוך את הצד השני ולגרום לו לרצות בכם, הוא הבעייתי, לא המעשים שלכם. ובאופן אבסורדי, לכאורה, דווקא הוא זה שגורם לכם לרצות פחות זה את זו.