התמודדות עם דחייה משפילה
אורלי
דחוףף... יחס משפיל
⌄
הייתי בקשר עם בחור (שכן) חצי שנה..הקשר התחיל כידידות והמשיך לפסים רומנטים.. אבל לא היינו חברים רשמיים. התחלנו לקיים יחסים מין ללא חדירה , רק לפני זמן קצר מאוד שכבנו,(הייתי בתולה) לאחר שבועיים הוא נפרד ממני בטענה שאינו מרגיש כלום ואינו רוצה שאני יפגע בזמן מאוחר יותר.הייתה לו חברה כמה שנים לפני והם נפרדו ... היא ממשיכה להתקשר אליו ואני מרגישה שהוא מבולבל...היא שואלת על היחסים בינינו והוא מפרט לה את הכל...הקשר שלנו היה בין ידידות לחברות ואני התאהבתי בו..מה אתה יכול לייעץ לי כדי לא להישאר מושפלת לאחר שאמר שאינו רוצה לראות אותי,ואני עדיין מעוניינת להישאר איתו בקשר למרות היחס.
אורלי
שכחתי להוסיף להודעה יחס משפיל
⌄
אני בת 18 והוא בן 21
ד"ר אורן חסון
דחייה משפילה. מה עושים?
⌄
אורלי יקרה,
דחייה משפילה. תחושת ההשפלה מלמדת אותנו על מה לא לחזור, ולשם כך היא קיימת. היא גורמת לך להזהר ביחסייך העתידיים עם אותו אדם שגרם לך להשפלה, כלומר, לזה שדחה אותך בעבר. מכאן שיש לה תפקיד, ותפקיד חשוב, למרות התחושה מאד לא נעימה, המלווה אותה. מבחינה זו, הדרך הנכונה היא פשוט למזער נזקים. כלומר, לדאוג לכך שתחושת ההשפלה לא תגיע גם ממקורות נוספים, כלומר, להקטין קשר עם מכרים משותפים, למשל. לפחות לזמן מה, עד שתחושת ההשפלה תדעך. דרך אחרת היא למצוא דרכים לשפר את הדימוי העצמי, כמו חיזוק חברתי, או פעילויות עשייה שאת יכולה לשקוע לתוכן מתוך עניין רב, או פעילויות ספורט או ריקוד אינטנסיביות.העניין הוא שלפעמים, ובעיקר כאשר הנסיון החברתי שלנו מועט, תחושת ההשפלה יכולה להוליך אותנו למסקנות שגויות, כמו למשל ש"כל הגברים כך". לכן, אם את חסרת נסיון, תחושת ההשפלה שהרגשת בקשרייך עם הבחור הזה, עלולה לגרום לך להרתע מקשרים חדשים. עד כאן, המערכת הרגשית (השפלה). התפקיד שלך הוא להכניס לפעולה חזקה יותר את המערכת הלוגית, כדי לשנן לעצמך שכל אדם שונה מאדם אחר, ושכל מערכת יחסים שונה ממערכת יחסים אחרת. ושאם את רוצה בכל זאת לשמור על קשר עם הבחור הזה דווקא, למרות התחושה שיחסייך איתו גרמו לך, הפעילי את המערכת הלוגית שלך כדי להגיד לעצמך שזה לא צריך להפריע לך בהכרח להשאר ידידה שלו, ושמה שהיה ביניכם הוא דבר טבעי ונורמלי שקורה בין גבר ואשה צעירים ושלא צריך לייחס לזה חשיבות רבה. אבל יודעת מה? – אני בכלל לא חושב שתצליחי לעשות את זה בהצלחה.
שירה
דחייה משפילה. מה עושים?
⌄
מה קורה אם מרגישים שלבחור כן יש רגשות כלפייך?איך אפשר לעזור לו להבין את זה?