זוגיות צעירה: איך להתמודד עם טעויות?
חסוי
להיפרד או לא..?
⌄
שלום
אני כבר המון זמן שואלת את עצמי(בערך כ-3 חודשים) אם להיפרד מחבר שלי או לא. האומנם אני רק בת 17 וגם הוא אך הדילמה קשה. העניין הוא כזה אני והוא יחד כבר עשרה חודשים ובהתחלה הכל היה מדהים היינו לגמרי מאוהבים אבל אז הוא נפרד ממני וחזר אלי כך עשה בערך 6 פעמים אני הייתי עיוורת מאהבה וחזרתי אליו פעם אחר פעם אך בפעם האחרונה שנפרד ממני הבין כי אם יפרד ממני עוד פעם הוא יעשה טעות גדולה מכייון שהוא הבין סופית,רשמית שהוא מאוהב בי, עבר בערך חודש אחרי הפרדה האחרונה ואני הייתי בטוחה שהוא האחד בשבילים(מאוד מגוחן אבל ככה זה כשמאוהבים) עשינו שטויות של מתבגרים ומאז הוא פגע בי יום אחר יום במשך שבועיים ופשוט ירד לי ממנו אני כבר לא חושבת שאני מאוהבת בו העניין הוא שההורים שלנו מכרים ואני כ"כ נהנת כשאני איתו. אני פוחדת שאולי אני רק מאוהבת באהבה, אני מרגישה נורא שאני איתו במערכת יחסים שיש בה אהבה חד צדדית אני פוחדת שאני טועה ואני רק צריכה לאבד אותו בכדי להבין כמה הוא יקר לי.אני מפחדת לפגוע ברגשותיו הוא כל הזמן אומר לי כמה הוא אוהב אותי והוא לא יכול בלעדי וזה אחרי שאמרתי לו לפני כשבוע שאני לא מרגישה אותו הדבר ואני צריכה הפסקה- אח"כ הוא התקשר וריכך את ליבי וחזרנו ואז נפרדתי ממנו והוא התחנן שנשוב ואכן חזרנו. אבל זה נורא קשה רק לרצות אותו אני רוצה לעשות מה שנכון אך אני מפחדת לטעות. בבקשה עזרו לי אני ככה שקועה בזה במהלך 3 החודשים האחרונים. תודה מראש
ד"ר אורן חסון
אי אפשר שלא לטעות...
⌄
חסוי יקרה,
אתם צעירים, ולכן יציבים פחות. זה עניין של גיל. אני לא אומר זאת סתם, ממרום שנותי, אלא משום שמחקרים מצביעים על הבדלים פיזיולוגיים ממשיים שגורמים לכך. עדיין, יש הבדלים בין אדם אחד לאחר, ויש בני גילכם שיציבים יותר, ואפילו מאד, ויש כאלה שהרבה פחות. במקרה שלכם, אתם נסחפים בקלות אחר רגשות, ולא רק אחר רגש האהבה אלא גם חששות, עלבון, פגיעה, מה תגיד החברה, ומה יגידו ההורים.אם הוא היה גר במקום רחוק יותר, לומד בבית ספר אחר, הוריכם לא מכירים, יותר קל להתנתק. במצב שלכם, כל אחד מאלה יכולים להשפיע, כי הם כופים עליכם להיפגש בצורה כזו או אחרת, גם כאשר אתם רוצים להתנתק, ופתאום הכל חוזר מחדש.אני לא יכול לומר לך איך לא לטעות. הכל מורכב כל כך. חלק גדול מהדברים שאת עושה ביום יום את טועה בהם, ולו רק כי אולי היו דברים שיכולת לעשות טוב יותר. זה לא אומר שאת לא חיה טוב ונכון, כי את עדיין יכולה לבחור בחירות שהן פחות או יותר טובות בכל זאת.קחי בחשבון שזה בסדר שתטעי מדי פעם. אל תפחדי מזה. רק השתדלי לשמור על עצמך שלא להיפגע יותר מדי תוך כדי כך. ואם את חושבת שכן, זה הזמן להתרחק, ולהיות החלטית.
חסוי
אי אפשר שלא לטעות...
⌄
הוא גר רחוק חח הוא גר בדרום ואני בצפון
חסוי
אי אפשר שלא לטעות...
⌄
אתה חושב שאני צריכה להישאר איתו כי אני לא מרגישה שאני מאוהבת בו אבל הוא כ"כ יקר לי ואני מפחדת לאבד אותו. אתה חושב שזה נכון בשבילנו שנשאר כי לפני היתה אהבה ענקית.....תודה.
ד"ר אורן חסון
מה שטוב לך
⌄
חסוי יקרה,
חשוב שלא תישארי איתו רק מתוך רחמים, וגם לא בגלל ייסורי מצפון. אמנם תרגישי טוב להקריב את עצמך, לזמן מה, אבל רק לזמן מה. מתישהו תגלי שאת קורבן של טוב הלב שלך, ותרגישי פראיירית. את אפילו לא צריכה להישאר איתו רק כי את מאוהבת בו והוא בך. את צריכה להישאר איתו אם את מאוהבת בו, ואם הוא מיטיב איתך.יש זוגות שמאד מאוהבים, ואומללים בכל זאת, כי הם לא מצליחים שלא לפגוע זה בזה. חשבי על מה שטוב לך.ואם תרצי להיפרד, המרחק יקל עליך, ויצמצם את היכולת שלו לנגן על ייסורי המצפון שלך.