לומר לא: זכותך המלאה
מבולבלת
לא יודעת מה לעשות
⌄
ד"ר שלום רב,אני בת 46, נראית צעירה, נאה מאוד ומטופחת. אני גרושה הרבה זמן והחלטתי להירשם לאתר היכרויות.פנה אליי בחור בן 42 , גרוש + 3 ילדים. החל לחזר אחריי במרץ באתר, ואף שוחחנו טלפונית. בשלב כלשהו הוא סיפר שהוא בכלל נשוי . הסברתי לא שאיני מעוניינת , הוא לא מפסיק לכתוב לי ולחזר אחריי וכל מה שאני אומרת לא משנה לו. אני לא יודעת מה לעשות ואיך "להוריד" אותו ממני בצורה אסרטיבית. מה עושים? תודה
יעל
חשבת להפסיק לענות לו? פשוט.
⌄
גברים מקשיבים למעשים ולא למילים, לכן עבורו: עונה = רוצה.
מבולבלת
⌄
תודה לך על העצה. אני בחורה מנומסת מאוד וקשה לי לא לענות/לסנן וכד'.את לגמרי צודקת.
יעל
⌄
מאוד "מנומס" מצד גבר נשוי לספר לך סיפורי סבתא שהוא גרוש ולהמשיך להטריד אותך למרות בקשותייך שיחדל, לטעמי זאת חוצפה מהמעלה הראשונה שדורשת ניתוק קשר וזהו, מה יש לך להמשיך לענות לו?!תזכרי: עונה = רוצה (ואולי כדאי שתשאלי את עצמך אולי את בכל זאת קצת רוצה...)
ד"ר אורן חסון
לומר לא, ולהתכוון לזה
⌄
מבולבלת יקרה,
יכול להיות שאת מתקשה בשני שלבים: האחד הוא אכן האסרטיביות. זכותך המלאה היא לומר לא, וזכותך המלאה להימנע מקשר כאשר הצד השני לא מקבל את מה שאת אומרת לו, לדרוש ממנו להפסיק לטלפן, ולאחר מכן להפסיק לענות לו. וזכותך המלאה היא לא להרגיש אשמה כשאת עושה זאת, כי לא מדובר בנימוס, מדובר בהטרדה שהיא עברה על החוק. בדיוק כשם שזכותך לא לפתוח את הדלת הנעולה כשאת יודעת שמי שדופק בדלת בצד השני הוא גנב או אנס, גם אם זה "לא מנומס".אבל אולי משפיע עליך גם השלב השני, שבגללו אולי טרחת לציין את גילו (אחרת, הסרוב נכון לכל גיל!), ואולי כדי לומר שהבחור אטרקטיבי. האם את לא רוצה לסגור את הדלת עד הסוף, ולכן את מתאמצת להיות מנומסת?חשבי על זה. וקראי גם את המאמר שכתבתי על "הגבר הנשוי: מלכודת דבש עם עוקץ מוסרי בקצה"בדף המאמרים שלי, הראשון תחת הכותרת "התנהלות אישית".
מבולבלת
לומר לא, ולהתכוון לזה
⌄
תודה רבה לך ד"ר חסון. האבחנה שלך באמת מאוד דקה. אכן, אני מתקשה לעמוד בסירוב כי אכן הבחור נראה ונשמע מדהים וכן, אני יודעת לאיזו מלכודת אני עלולה ליפול ואני מאמינה גם שגברים כאלה מודעים לקסם שלהם ויודעים היטב להשתמש בו.
ד"ר אורן חסון
עוקץ בקצה מלכודת הדבש
⌄
מבולבלת יקרה,
אם כך, שנני בכל עת שתרגישי שאת מתפתה שוב, את המאמר שהפניתי אותך אליו. יש עוקץ בקצה מלכודת הדבש הזו. אולי תוכלי לומר לעצמך, כאשר תהיי חלשה יותר ואולי במצב רוח קודר יותר, שאולי שווה ליהנות מהעניין מבלי להתאהב, לזמן מוגבל לפחות, כדי שתעברי גם את החוויה הזו, ואולי כי מגיע לך מדי פעם ליהנות מגבר שכזה, אבל אם אין לך האישיות הקשיחה, המנותקת מרגשות, האגוצנטרית שיודעת להפריד בין מעשה לרגש, לא בטוח שתעמדי בזה בהמשך הדרך מבלי לכאוב מאד.