לומר 'לא': זכותך המלאה

תאריך פנייה: 04.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
השואלת
איך לסרב יפה בלי שהצד השני יפגע
04.08.2011 • 23:08

שלום
דר חסוןיש בחור שמצאתי חן בענייו בפייסבוק והוא מנסה כבר חודשים לצאת איתי לפגישה הראשונה.איני רואה שיצא מזה משהו כי הוא לא הטיפוס שלי. ניסיתי כמה פעמים לרמוז לו שאיני מעוניינת ושהכי טוב שנשאר ידידים אך הוא בשלו. אני רואה שאם אצא איתו זה יהיה בזבוז אנרגיות ומה גם מפחדת שיטריד אותי לאחר שאני אומר לו שזה לא זה.אני מרגישה לא בנוח שאני כל פעם מחדש דוחה אותו אך הוא עדיין בשלו.אז איך לסרב לבחור בצורה ברורה בלי שיפגע?תודהאולי

ד"ר אורן חסון
לעשות זאת הכי פשוט, גם אם ייפגע
05.08.2011 • 16:15

שואלת יקרה,
את בקושי מכירה אותו. קחי בחשבון שזכותך המלאה להגיד "לא", אחרת לא תצאי משום סוג של יחסים. את לא צריכה "לרמוז", את צריכה לומר "אני לא מעוניינת", ואפילו לומר "תודה על ההתעניינות" אם בא לך. אבל אין לך אחריות על מידת הפגיעה בו. זו בעיה שלו. ככל שיעבור הזמן, כך יהיה לך קשה עוד יותר לומר לא.אני חוזר, כי אני רואה שזה קשה לך: מותר לך לומר 'לא' כשאת לא רוצה – גם אם אתם כבר חברים והחלטת להיפרד. זו זכותך. ואם הוא יתלונן אחר-כך, ואולי אפילו יגדף אותך כי מנקודת מבטו את לא בסדר שאת אומרת לו לא – הניחי לזה, והניחי לו. זה רק אומר משהו עליו, ולא משהו טוב. זכותך לעשות החלטות, וזכותך לבחור כבן זו או כידיד את מי שאת רוצה, ואת לא צריכה להרגיש רע עם זה. אני יודע שתרגישי רע עם זה, אבל אם מגיע לך להחליט – זה גם אומר שזה משהו שאת צריכה ללמוד להתמודד איתו. אולי הידיעה הזו תעזור לך להרגיש פחות רע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083