לומר 'לא' בקשר: איך עושים זאת נכון
זואי
איך להיפרד בלי לפגוע
⌄
שלום,
רציתי לשאול לגבי בחור שיצאתי איתו. כבר בפגישה הראשונה הוא לא כל כך מצא חן בעיני, אבל בדרך כלל אני נותנת לבחורים הזדמנות שניה, אלא אם כן זה ממש קטסטרופה, אז נפגשנו פעם שניה. בפגישה השניה הוא סיפר לי שיצא עם המון בחורות ואף אחת לא מצאה חן בעיניו, חוץ מאחת שלא רצתה אותו, ועכשיו אני מוצאת חן בעיניו והוא ממש ממש מקווה שאני לא אדחה אותו... חוץ מזה, ראיתי שהוא ממש בחור שחושב רק על עצמו, לא התחשב בי בכלום ודאב רק לעצמו. אבל איך אומרים לא אחרי מה שהוא אמר לי? טוב, אז נפגשנו שוב. בפגישה השלישית היתה סיטואציה בה היינו בנפרד, ואמרתי לעצמי שברור לי שזה לא מתאים לי, וברגע שניפגש שוב אומר לו זאת. אבל הוא הקדים אותי ושאל: אז מה את חושבת? ופשוט לא יכולתי להגיד את מה שהחלטתי... (אולי צריך להוסיף שאנחנו דתיים, ואין לנו קטע של לצאת סתם בשביל הכיף, אלא רק אם נראה לנו שיכול לצאת מזה משהו רציני).בקיצור - בבית החלטתי שאין סיכוי לעוד פגישה, והתקשרתי להגיד שאני לא מעוניינת. התגובה שלו הדהימה אותי: למה? אני לא מספיק טוב בשבילך?! אני לא מספיק חכם? אני לא מספיק יפה? וכו'... ומה אני אגיד לו, שהוא נראה אנטיפט שאכפת לו רק מעצמו? אמרתי רק שזה לא נראה לי מתאים.אני יודעת שלא היתה לי דרך להימנע מזה, חוץ מאשר להמשיך לצאת עם בחור שאני ממש לא רוצה (וגם אז, מתי שהוא זה יגמר). אבל אני לא מרגישה טוב עם זה שפגעתי בו, ואני לא יודעת מה יכולתי לעשות אחרת, או אם אני יכולה לעשות משהו עכשיו. או שעדיף פשוט לשכוח מזה ולהעביר דף.מה אתה אומר?תודה.
ד"ר אורן חסון
תעבירי דף
⌄
זואי יקרה,
לא פשוט לנו לומר "לא" בכל תנאי שהוא, וכך גם בתחילת קשר. אנחנו הרי לא רוצים לפגוע בצד השני, אבל רוצים להעביר את המסר של "לא הוא לא". ואז הוא רוצה להבין מדוע את לא רוצה להיות איתו בקשר, ואת מרגישה שלא בנוח שלא לומר, כי כי את פשוט רוצה לומר לו "לא", מבלי להכנס איתו לעימות ולויכוח. לפעמים יש לנו נטייה, ביחד עם ה"לא" הזה, גם לחנך – שיידע מה לא לעשות בפעם הבאה (אבל ברוב המקרים ה"חינוך" הזה מטרתו לומר "שתדע, אני בסדר – אתה הוא זה שאשם"). לפעמים אפילו תשמעי ממנו את השאלה: תגידי לי, אולי אני אלמד מזה משהו. ובכל זאת, אחרי שתגידי תרגישי שהוא נפגע, או שהוא יתחיל להתווכח, ולפעמים לפגוע בחזרה. תעבירי דף.(המכתב הזה נכתב אלייך בלשון נקבה, אבל ההתייחסות התכנית שלו שווה לשני המינים...)