טיפול זוגי ומיני - המלצות
הכואבת
אי תקשורת בזוגיות
⌄
שלום
לך ד"ר אורן חסוןכתבתי לך לפני שבועיים על המשבר בנישואין אליו נקלענו לאחר 7 שנות נישואים.היו כמה ימים שלווים שהחלטנו שאנו צריכים לפנות לטיפול, אבל עוד לא עשינו צעד בנושא.הסיבה שאני פונה אליך עכשיו היא שבעלי , על אף הסכמתנו הקודמת בנושא לפנות ליעוץ, אינו שלם עם ההחלטה שעלינו לנסות בכלל, ואנו ממש עוברים סבל נוראי, כשהמצב הזהמשפיע עליי ועליו לרעה. עליו משפיע לרעה משום שאינו מתפקד טוב בעבודה, שהינה יחסית חדשה,וטוען שחוסר האינטימיות שלנו כפי שהיה רוצה והמתח משפיעים עליו לרעה בעבודה והדבר האחרון שאני רוצה הוא שיאבד את מקום עבודתו.אני מצידי מרגישה שאינו מבין אותי, את הלחצים עימם אני מתמודדת בעבודה ובלימודים, אני רוצה להשלים את משימת הלימודים שבה התחלתי וטרם הסתיימה ונמשכת לדאבוני זמן ארוך למדי, והקושי שבמשימה עליה אני לא מוותרת כי מאמינה בעצמי, מונעת הסופו של דבר ממני לתת את כולי לקשר, היא מעכבת אותנו . בעלי יודע את זה אך לא מוכן לקבל את סדר העדיפות הזה, אך מצד שני אילו היתה תקשורת טובה יותר היה מרגיש את הייסורים שאני עוברת.הוא טוען שסדר העדיפות שלו הוא סקסולוג לבניית אינטימיות, ואני יועץ נישואים. ואפילו על זה התווכחנו, כי אני רואה את חוסר התקשורת בשיחה, אי הרגישות לשני, כגורם העיקרי.אודה לך אם תכוון אותי לפתרון הנכון, על מנת שנוכל לחייך. כפי שאמרתי במכתבי הקודם יש אהבה, אבל האהבה הזו צריכה להתבטא גם בקונפליקטים.
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי ומיני גם יחד
⌄
הכואבת יקרה,
מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. למה שלא תמצאו מישהו כזה, ולו רק משום שהוא ירגיש יותר בנוח כאשר יבין שגם הצרכים שלו נמצאים על השולחן?