להתחיל את החיים מחדש: עצות והשראה
מ
חוסר עיניין בהכל
⌄
שלום רב.
אני בן 50 נשוי 30 שנים.ילדיי חיים בחו"ל.רוב חיי התמודדתי בבעיות פרנסה מצד אחד...בחלק הסודי של חיי חוויתי רומנים צדדיים אחד מהם אפילו עם אהבה ענקית.זה נגמר.בשנים האחרונות הקמתי עסק לתפארת העסק עובד מאליו ואפילו אין צורך שאהיה בו כדי שימשיך לעבוד.כלומר..רוב זמני התפנה למחשבות מהותיות.והנה אני מוצא עצמי בחוסר עיניין בכלום.העסק לא מעניין אותי (אלא פתרון בעיות ריגעי) .אין לי חשק לכלום..לא ליחסי מין עם אישתי ולא בכלל.כל היום יושב בוהה וחושב על כך שמסע החיים עומד להסתיים לו ומה עשיתי עד היום??? כלום.פשוט כלום.אז הקמתי עסק...אז מה??אז לא חסר לי כסף...אז מה??שום דבר לא מעניין אותי . לא נסיעות לחו"ל...לא אישתי..לא העסק...לא כלום.חי..מת.סתם פשוט סתם.ניסיתי לקבל זריקות טסטוסטורן עזר קצת וזהו.שום תכלית או משמעות לחיי.חושב המון על רצון לעזוב הכל..או לנסוע הרחק הרחק לבד..או להכנס לסדנת שתיקה..או פשוט להתאבד.חיי סתם חולפים ללא שום עיניין.מה עושים???העיניין הוא שלפעמים נוח לי להיות עמוק בתוך הדיכאון.לא מקנא באישתי על מה שהיא עוברת איתי.לא איכפת לי שהיא תעזוב.לא איכפת לי מכלום.אתה הראשון שאני פותח צוהר קטן לראשי (הדפוק???)מה קורה איתי?
ד"ר אורן חסון
להתחיל את החיים מחדש!
⌄
מ יקר,
מדהים, או מאכזב. כל כך תלוי איך אתה מסתכל על זה. לכאורה, יש לך כל מה שאתה רוצה בחיים. כבר אין לך אחריות על הילדים, הפרנסה זורמת, ובמקום להתחיל את החיים מחדש, אתה שוקע בחוסר מעש. לא פלא שאתה מרגיש כפי שאתה מרגיש.אתה יכול להתחיל לימודים חדשים, טיולים למקומות מרתקים (אני מניח שהכסף אינו בלתי מוגבל, אבל יש לך יותר מאשר לבני עשרים שמתחילים את חייהם כבוגרים), להכיר אנשים חדשים, חברים חדשים, להשתעשע בעניינים שונים, החל מספורט וכלה באלקטרוניקה, וגם... ולא תמיד אגיד זאת בקלות כזו – לחפש אהבה חדשה ודרך חיים חדשה. החיים המרתקים נמצאים לך בהישג יד, ואתה לא לוקח. כל דבר עדיף.ואז, אני תוהה במצב כזה – מה מונע ממך? מדוע אתה מרגיש שאין מוצא? אם זריקת העידוד שקיבלת כאן לא מספיקה, ומשהו בכל זאת מעכב אותך – הייתי מזמין אותך אלי לשיחה, כדי לדעת מה גורם לך לשיממון הזה, במקום להתחיל את החיים מחדש. אתה בחור צעיר, אתה יכול להיות גם דינמי. בסופו של דבר הכל בראש.