סליחה וזוגיות: מה עושים?
אני
מועקה חזקה
⌄
לפני מספר ימים זוג חברים שלי ושל הבן זוג שלי שעומד להתחתן חגגו מסיבת רווקות. אני חגגתי עם הכלה באילת עם חברות ובן זוגי עם החתן וחבריו במועדון חשפניות בת"א. שנינו הבטחנו אחד לשניה שלא יהיה שום מגע ביןהחשפן אלי או בינו לבין חשפנית. אך מאוד קשה לי להאמין שבאמת לא קרה כלום במיוחד אחרי שחבר של אחת מחברותי שהיה שם אמר לה שעל כולם!! רקדו חשפניות אך עם זאת הוא היה שיכור (מה שאומר שלא בטוח שהוא שם לב למה שקורה עם בן הזוג שלי ספציפית) חבר שלי הבטיח לי שלא היה כלום באותו ערב ואף נשבע לי , אך אני חוששת שזה מהפחד לאבד אותי. זה גורם לי למועקה איומה! מוזר לי לחשוב שכולם שם הזמינו ריקודים כולל חברים שלו שיש להם בנות זוג כבר המון זמן והוא לא עשה כלום, למרות שאני יודעת שהגבר היחידי בכל החבורה הזאת שמסוגל לסרב זה רק חבר שלי,אך הפעם אני בספק.אני בוטחת בבן זוגי ומאמינה לו אבל דווקא עכשיו זה מתערער אצלי ואין לי מושג למה. אני יודעת שאם אגלה שזה אכן נכון אני ארצה לסיים את הקשר בעיקר בגלל זה שהוא שיקר,בגד באמון שלי ולא סיפר לי יותר מאשר המעשה עצמו.אולי זה קטנוני לאשר לחבר שלי ללכת למקום כזה ולא לעשות כלום אבל הייתה הבטחה ביניינו ואני עמדתי בה לחלוטין! אני יודעת שזה היה הורס אותו לחשוב שגבר אחר נגע בי גם אם זה חשפן.השאלה זה מה לעשות מכאן?!? האם לחפור בנושא ולהמשיך בברורים או להניח לזה ולתחושת המועקה שלי והבושה הזאת שאולי הוא עשה לי מול כל חבריו?והאם אפשר באמת לקרוא לדבר בגידה?הדבר הזה לא מניח לי.
ד"ר אורן חסון
היכולת לסלוח
⌄
אני יקרה,
את בהחלט בדילמה. את לא מוכנה להיות איתו אם הוא נגע בחשפנית, ואת לא מוכנה להיות איתו בין אם היה ובין אם לא היה, כי את לא בוטחת בו. אז... רגע... היכן הדילמה, לא?את צריכה להכיר שאת קודם כל בחרדה. אולי מהמחשבה שאולי אין לך שליטה מלאה עליו, ולכן יום אחד הוא עלול לבגוד בך אלא אם תדעי בכל רגע נתון מה יקרה, ואולי מהמחשבה שאת עושה עניין ממשהו שלא היה, אז מה זה אומר עליך? אולי זה אומר שלא יכול להיות שאת עושה עניין ממשהו שלא היה, ולכן זה סימן שמשהו היה!הבעיה היא בעיקר הקושי שלך להתמודד עם זה. ואולי גם עם הבעיה לסלוח על חטאים, בין אם הם נעשו ובין אם הם לא נעשו. חשבי היטב על הנקודה הזו, כי היא עלולה להיות בעוכרייך לשנים רבות.זכרי שכשאת לא סולחת, אין שום סיכוי שהוא יתוודה בפנייך, כי אם יעשה זאת, הרי זה כאילו הוא אומר לך: אני רוצה שניפרד. כי הרי זו המשמעות של הוידוי. כשאת כזו, לא תשמעי אף פעם וידוי מבן זוג שלך, כי לא תאפשרי אותו. מי שיחטא מולך, יהיה מחוייב לשקר. ו... אם הוא לא יחטא, אולי ממילא גם לא תאמיני לו.