להתגבר על הכעס: בינך לבינך

תאריך פנייה: 17.06.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שמחה
לא שוכחים זה את זו
17.06.2015 • 18:49

אני בת 45 ולפני כארבע שנים נפרדתי מבן זוג שהיה בגילי.היינו יחד 7 שנים ושש שנים חיינו ביחד.בשנה האחרונה החל לזלזל בי ואף ניסה להשפיל אותי.אולי כי היה מובטל וקנא בי שאני בעבודה מאוד טובה.זאת במקום לפרגן.דבר שכמעט לא עשה למרות שבמלוא הכנות הייתי תותחית .כשבקשתי להפרד בכה וביקש שנתחתן.אני דחיתי אותו.האהבה שלי לוותה בכעס מרירות וטינה.לאחר זמן מה החל לצאת עם אשה ובקשתי לחזור.הסכים ואני קבלתי רגליים קרות .כך היה כשלוש פעמים ובפעם הרביעית כבר למד לקח וסרב....צודק...אך למרות שהוא בזוגיות כבר ארבע שנים לא מפסיק להתקשר אלי ולבקש להפגש.....אומר...אני עם אחת ומפנטז עליך...אף התוודה שהוא אוהב אותי אך מפחד לחזור...אני מפחד מהרפתקאות...אני כועסת כאילו מה....אני מתאימה לך לפנטזיות או לפגישות אינטימיות ....מוכן לבגוד בבת זוג מסורה...והנה התגלה פרצוף של איש אנוכי בוגדן ושקרן...תכונות שלא ידעתי עליהם לגביו....אני יודעת שהוא מוכר לה סיפורים עלי....אפילו נראה לי שמספר שאני מחזרת אחריו...והיא בטח גם מאמינה....לא יודעת באמת מה אני רוצה...קשה לי עם זה שהוא משחק עם שתי נשים ומשקר...על חשבוני...כשאני בסה"כ מבינה שאסור לי כבר לשתף איתו פעולה....רציתי קצת שיקוף....תודה .

ד"ר אורן חסון
בינך לבינך
18.06.2015 • 22:41

שמחה יקרה,
טוב, אז הוא מפריע לך לשכוח. אבל למה את מפריעה לעצמך לשכוח?נפרדת ממנו לפני 4 שנים, ואת כותבת שבשנה האחרונה החל לזלזל בך. אבל נפרדת לפני ארבע שנים, לא? דחית אותו כמה פעמים, אז לא הגיע הזמן שתדחי אותו סופית? - ובעיקר כאשר הבנת שהוא אנוכי, בוגדן ושקרן. ברגע שלא תהיי איתו בקשר, הרי שום דבר שיגיד לבת הזוג שלו לא יהיה על חשבונך. בדיוק כמו ששום דבר שיגיד על ברק אובמה, או על אביו או אמו לא יהיה על חשבון מישהו אף אחד. מה שהוא אומר או לא אומר, זו בעיה שלו, בלבד, לא שלך. לכן, כרגע - כל הסיפור הוא בעיקר שלך, ובינך לבינך, כי ממילא אתם לא ביחד. ואם תרצי, גם הפיתרון בידייך. אם תרצי.העניין הוא שהכעס שלך קיים, והאגו שלך נשאר פגוע (למרות שאין לכך סיבה ממשית, כי הפגיעות היו הדדיות ואת דחית אותו מספיק פעמים). אבל בדיוק לכן הסיפור הוא אך ורק בינך לבינך, וכבר לא קשור אליו. אם כך, לא נכון יותר לפתור אותו שם - בינך לבינך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083