להרגיש לכוד בנישואין - מה עושים?

תאריך פנייה: 16.05.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאל
כלוא ביחסים
16.05.2015 • 11:31

שלום רב,
אני נשוי כשמונה שנים ויש לי שלושה ילדים מקסימים.
הנישואים ממש גרועים ואני בטוח כלכך שאני לא מעוניין בזוגיות הזאת והדבר היחידי שמחזיק אותי ,אלו הילדים.
אני לא אוהב את אישתי בעקבות דברים רעים ,היא אדם רע,שהיא עשתה לי בשנים הראשונות.
כמו כן,אני מרגיש צעיר בנפשי ביחס לגילי ואני מתאמן,שומר על הבריאות ואפילו לקחתי על עצמי ללמוד תחביבים נוספים.
אישתי לעומת זאת,שמנה ,לא אכפת לה מעצמה ,היא לא מטפחת את עצמה ,היא נראית חיצונית רע מאוד ולא מוכנה להשתנות.
יש לה התכונה להסתכסך והיא הסתכסכה עם משפחתי,"פה גדול" כמו שאומרים.
גם הילדים ממש סובלים זה ולדוגמא בשבת היא אינה יוזמת והיא לא מעוניינת כמעט כלל לצאת איתם.
המצב שתיארתי הוא בקצרה והוא הרבה יותר רע משהוא נראה.
הדבר היחידי שמחזיק אותי והאמונה לי היא שאם הבאת ילדים לעולם,עליך לדאוג להם.
הם קטנים ואני חושש שפרידה שלנו תפגע בהם הרבה יותר קשה.
אשמח לדעת בבקשה מה דעתך בעניין.
תודה רבה

ד"ר אורן חסון
לא להיות לכוד
16.05.2015 • 22:37

דניאל יקר,
להרגיש לכוד, זו הרגשה קשה מאד. כי נראה כאילו אין מוצא. זה לא נכון. מוצא תמיד יש, השאלה היא האם המוצא הזה טוב. אחרי הכל, ילדים שחיים במסגרת של נישואים לא מאושרים, מרגישים את זה. בדרך כלל, כך או כך, זה מקרין עליהם, כי קשה להיות ילד מאושר כשההורים שלך מרוחקים זה מזה, ולפעמים גם רע מזה. מצד שני, הרבה מאד תלוי גם במה שיקרה לאחר פרידה. אפשר לעשות פרידה טוב ונכון, למען הילדים, ואפשר לעשות את זה רע, בגלל פגיעוּת ואגו. ויתכן מאד, לפי תאורך, שאתה מאד חושש שאם תתגרשו, זה יהיה רע. זה לא חייב להיות כך, אם תסכים בדברים מסויימים לתת לאגו שלך לצאת לחופשה עד שיתבססו הרגלים טובים שיסייעו לילדים. מצד שני, זה באמת לא תמיד קל לביצוע. יתכן מאד שתרצה ללכת לטיפול לבד, ואני מציע שתעשה זאת אצל מטפל זוגי. קודם כל, כי התקשורת הזוגית תהיה על הפרק כל הזמן. גם בחיפוש דרכים להסתדר במה שיש עכשיו, וגם בחיפוש דרכים להסתדר ולתקשר גם תחליטו להיפרד. ואולי במהלך הפגישות תחליטו על טיפול זוגי שמטרתו לשפר את מה שיש לכם, או לפחות לעזור לך לשים דברים על השולחן באופן נחרץ יותר, לפני שתחליט להיפרד. יש מה לעשות, ואולי כדאי שתיעזר באיש מקצוע, למענך, למען הילדים, ואולי אפילו גם למען אשתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083