יחסים מורכבים: מתי אהבה היא אגואיסטית
ליאור
חבר הכי טוב
⌄
אני זכיתי בחבר הכי טוב שלי. בן אדם מדהים שאני מעריכה ומעריצה אותו
בלי שאני אשים לב אני משוויצה בו בפני כולם
את החבר הכי טוב שלי הכרתי דרך בן זוג שהיה לי.. אני והחבר נשארנו ונהפכנו לחברים הכי טובים והוא והבן זוג לשעבר קצת בקשר אבל אין ספק שהתרחקו . אני אתן שם לחבר הכי טוב: דני. בחיים לא נמשכתי לדני.. רציתי רק כל הזמן את הבן זוג לשעבר ובחיים לא חשבתי על אפשרות שנהיה או שיקרה משהו. ישנו ביחד במיטה כמה פעמים ואפילו נגיעה בזרת לא הייתה. אפילו ניסיתי לשדך לו. אבל עכשיו הוא התחיל לצאת עם מישהי ולי קשה. אני לא יודעת אם בגלל שתשומת לב או ששיניתי פשוט את הרגשות אליו. נפגשנו והרגשתי שונה רציתי פתאום את הקרבה שלו
אני לא יכולה בלהסתכן בלהפסיד אותו. הוא חשוב לי כל כך הוא החבר הכי טוב שלי
יש לציין שהוא לא אהב אף פעם שאני מספרת סיפורים על בנים שיוצאת איתם בטענה שהוא מכיר אותם ולא רוצה לשמוע
מה עושים? אומרים לא אומרים.. ואם אומרים ואומר כן?
הראש מתוסבך...
ד"ר אורן חסון
אהבה היא אגואיסטית
⌄
ליאור יקרה,
היית בנגיעה מהנסיעה ביחד עם הידיד הזה ,בתחנת הרכבת, ביליתם שם הרבה זמן ביחד, ולא ידעת שאת רוצה לנסוע, עד שפתאום את רואה אותו עולה על הקרון, והרכבת מתחילה לנסוע, ותחושת הפרידה, או הבדידות מתחילה לחלחל. זה מבלבל, האם לקרוא לו שירד מהקרון, כדי לעלות על רכבת אחרת, לפני שהמהירות תגבר? ואם המהירות כבר גבוהה מדי והוא יפחד או לא ירצה לרדת ממנה? ומה אם הוא ירד, ותגלי שבעצם רק רצית לא להישאר לבד, אבל לנסוע איתו ביחד ברכבת משלכם זה קצת יותר מדי?זה נכון. זה מסובך. כי את לא בדיוק יודעת מה נכון בשבילך, ואולי גם את לא רוצה לקלקל לו. את מצטיירת כאדם הוגן והגון, טוב וישר, ולאנשים הוגנים לא תמיד קל לקבל החלטות אגואיסטיות. בעיקר כאשר המצפון יעבוד שעות נוספות אם ההחלטה תהיה לא נכונה. מצד שני, אנשים כאלה, לפעמים מאחרים את הרכבת, כי הם עלולים לבלבל חברות ויחסים טובים שיש בהם נתינה, עם אהבה שיש בה יותר לקיחה, ולא פעם היא יותר אגואיסטית - במובן הזה שאת לוקחת את בן הזוג שלך מאחרים, ומנכסת אותו יותר אליך. אני לא יודע מה נכון לך יותר. אני אפילו לא יודע אם לומר לך לדבר איתו על זה, ומה הוא יחשוב עליך אחר-כך, ומה תחשבי אם הוא יגיד לך שהרכבת כבר אצה לדרכה, או אולי אפילו, גם אם בעדינות רבה, יגיד לך שבעצם הוא לא רוצה לנסוע איתך ברכבת, אבל ישמח להיות איתך שוב בתחנה, היה והרכבת שלו תעצור. עד לנסיעה הבאה.ומצד שני, אם לא תגידי לו, אולי גם לא תגלי שבעצם הוא היה רוצה לנסוע איתך.