להרגיש בטוחה יותר בזוגיות

תאריך פנייה: 22.07.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אלינור
קנאה טבעית? או זיהוי חוצפה
22.07.2012 • 10:32

שלום רב,
אניבמחשבות בזמן האחרון לגביי נושא מסויים. אני נשואה שנה עם בעל רגיש ומקסים. לאחרונה נפגשנו עם חברים וראינו מישהי שהצטרפה וזו הפעם השניה שאנו רואים אותה . לפי מה שראיתי היא מאד מנסה לדבר עם בעלי, ליצור תגובות ממנו, פונה אליו כאילו הם ידיגים. וזה מרגיש לי כאילו היא מנסה למשוך אש . אני סומכת על בעלי אבל דרכה לא מוצאת חן בעיניי . זה לא מכבד וגוחה מבחינתי . מה אני מרגישה ומדוע מרגישה כך ?

ד"ר אורן חסון
להרגיש בטוחה יותר איתו
22.07.2012 • 16:06

אלינור יקרה,
את לא יכולה להיות אחראית על כולם, וגם לא בעלך. במשך חייך בעתיד תיתקלי בהרבה אנשים רעים/פלרטטנים/סכסכנים ועוד כל מיני מזיקים למיניהם. זה פוגע, זה מערער את הביטחון, אבל אם בעלך רגיש ומקסים, ואם את לא חוששת להראות חולשה לפעמים, תוכלי לדבר איתו על כך שזה לא עשה לך טוב, ושאת רוצה ממנו חיבוק וחיזוק. אם הוא רגיש מספיק כלפיך, ואם לא תלחצי עליו בדרישות, אלא תגידי לו שזה עשה לך לא נעים, ואפילו עם כאב מסויים, זה שהרגשת, הוא יגיב נכון, ותרגישי בטוחה יותר איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלינור
להרגיש בטוחה יותר איתו
23.07.2012 • 09:00

שלום
;) בעקבות תשובתך הצלחתי להגיע למעמקי נפשי מה הציק לי ויש על ליבי. קודם כל תודה רבה רבה . מה שהבנתי שאני מרגישה הוא ; שצודק איני יכולה להיות אחראית על כולם וגם איני רוצה ! ישנם הרבה אנשים קטנים בחוץ ובגלל שאיני כזו אני מצליחה לראות זאת ולהיות בסוג של הלם מההתנהלות . היא לא מעניינת אותי ואינה מערערת אותי אלא הנקודה הרגשית שהיתה חשובה לי הוא בן זוגי , ציפיתי לאור העובדה שההתנהלות השקופה של אותה בחורה קצת מקוממת ורואים מה היא מנסה לעשות , ציפיתי מבן זוגי שבעצם יקלוט את ההתנהלות שלה ויאמר לי״ ממי אני קולט מה שאת קולטת, רואים שהיא מנסה לעשות פה משהו ומנסה לעשות אש " ומבחינתי עצם התרופה לליבי היא ההזדהות והרגישות של בן זוגי כלפיי. כי אם זה היה הפוך והייתי קולטת גבר שמנסה עם משפטים לא קשורים במיוחד שאיננו מכירים אותו אז ישר הייתי אומרת בטח בן זוגי קולט וזה גורם לו אי נוחות ובצדק. עצם הרגישות כלפיי תעשה עולם. וזה מה שבן זוגי לא הבין אלא אמר ״ אבל מה אני עשיתי זה לא קשור אליי״ זה עיצבו אותי כאילו ראש קטן יעני מה איכפת לו ולא אהבתי זאת אל תתנער! תתיחס מה לי זה גורם, אין לי בעיה שיחמיאו לו אבל מה שניה שם זו התנהלות בכדי להציק וחסרת כבוד ! מה דעתך ?

ד"ר אורן חסון
מה שקשה לומר
23.07.2012 • 10:19

אלינור יקרה,
נכון. זה בדיוק זה. אבל השלב הבא, אלינור, הוא לשאול את עצמך מדוע קשה לך לומר את כל אלה לבן זוגך. את צריכה להבין שלא תמיד הוא יבין את הלך רוחך מבלי שתגידי לו במפורש. הוא אדם אחר וחושב אחרת וגבר. בדיוק כפי שלא תמיד את מבינה את הלך רוחו, כי הוא אדם אחר וחושב אחרת וגבר, גם אם את אולי אמפתית יותר מטבעך. ואת כל מה שכתבת לי, קשה לך לומר לו, אולי כי את חוששת להיראות חלשה. אולי כי את צריכה חיזוק והחיזוק הטוב ביותר הוא שבן הזוג שלך מבין אותך גם כשאת לא אומרת לו במפורש מה את רוצה. אלא שפעמים רבות כל כך זה לא עובד כך כי אתם שונים, ואת צריכה למצוא את הדרך להיות מסוגלת לדבר איתו כך שיבין יותר, ומבלי שירגיש צורך להתגונן כי "הוא לא בסדר", אלא להבין כי את באה להסביר לו אותך, ולא כדי להסביר לו במה לא היה בסדר. תני לו להבין לבד מה הוא יכול לעשות אחרת, וזה יהיה לו הרבה יותר קל. אחרי הכל, הוא בן אדם אינטליגנטי, ואם לא יוצרים אצלו התנגדות אלה דווקא רוח טובה ותחושה של קירבה, הוא יידע להבין לבד גם אם לא מאכילים אותו בכפית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083