להפסיק לפחד - וליהנות מהחיים
ורד
התחלת קשר איך להתנהג
⌄
אני בת 26 נפרדתי מחבר שהיה לי שנתיים לפני 3 חודשם הכירו לי בחור בן 32 לפני חודש ומאז אני איתו...הכל התחיל לאט ומקסים הוא היה בא כל יום היינו יוצאים ...ולאט לאט התחלתי לישון אצלו ורק היום חזרתי מסוף שבוע ארוך מיום רביעי יום העצמאות...ממש הלכנו לטייל כבר הכרתי את הוריו את אחיותיו את חבריו את כולם...יש לציין שאנחנו הולכים לטייל ויוצאים וגם יש לציין ששכבתי איתו אחרי שבוע בערך..ועכשיו כמעט כל יום אנחנו מקיימים יחסים...נראה לי הכל התחיל לאט וזינק מהר...אני מפחדת נורא שהטעם הטוב יגמר... הוא מקסים הוא אמיתי ....הוא קורא לי החברה שלו ..בפני כולם...בקיצור יש לי בעיה קצת עם הערך העצמי שלי למרות שאני מאמינה שמגיע לי הכי טוב והוא באמת טוב באתי ממערכת הרסנית ושקרית ופשוט עזבתי הכל ביום אחד זה היה ממש מעשה אמיץ מצידי לא תיארתי לעצמי שאוכל אי פעם לצאת ממנה ועכשיו שיש לי מישהו אמיתי ונחמד ומתיחס אלי כל כך יפה ממש גבר לאישה זה פשוט כיף ואני די פוחדת שזה יגמר..הפחדים רק משגעים אותי מה אתה חושב ד"ר? האם יש לי סיבה לפחד.?
ד"ר אורן חסון
הפחד, הפחד!
⌄
ורד יקרה,
תמיד יש סיבה לחשוב שזה לא יימשך לנצח, אבל לא סיבה לפחד מזה. פחד נובע מהצורך שלנו להכין את עצמנו למצב לא טוב, כדי להקטין את הפגיעה שתיווצר אם אכן הוא יתממש. אלא שאם הם לא מתממשים, הפחד מונע את ההנאה מהחלק הטוב של החיים.תמיד יש סיכוי שדברים טובים ייגמרו, אבל לא כל הדברים הטובים ייגמרו לפני שהגיע זמנם להגמר (למשך, בשיבה טובה). לכן, אם תבלי את זמנך בפחד, אחר-כך תסתכלי לאחור, ותגידי לעצמך: איזה בזבוז של חיים נפלאים שהיו יכולים להיות לי!