להמשיך הלאה: טיפים להתמודדות עם פרידה

תאריך פנייה: 07.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רחל
איך ממשיכים הלאה?
07.10.2010 • 02:20

לפני שנה וחצי הכרתי בחור והייתה בינינו כימיה ממש ממבט ראשון יצאנו תקופה קצרה( פחות מחודש) אך הוא החליט לנתק את הקשר מעולם לא הבנתי מדוע. לא הצלחתי להתגבר עליו בייחוד שאני רואה אותו כל יום באוניברסיטה. לא ברור לי בדיוק מה המשיכה שלי אליו אבל היא ישנה אף על פי שבקושי הכרתי אותו .בכל מקרה נשארנו ידידים למרות שבליבי אני עדיין מאוהבת בו כיום הוא נמצא במע' יחסים אחרת, אני לא מצליחה לצאת עם אחרים איך אני ממשיכה הלאה?

ד"ר אורן חסון
להתחיל עם המחשבה, הגוף יגיע אחר-כך.
07.10.2010 • 10:27

רחל ליקרה,
מדובר בסיפור אבוד, ולא אמרת לעצמך מספיק פעמים שזה סיפור אבוד. את עדיין חיה עם התקווה שמשהו יקרה, גם אם הסיכוי קטן. מה שאגיד לך נשמע טפשי אולי, אבל נסי להגיד לעצמך שלוש פעמים ביום, ובקול רם:די, זה נגמר! הוא לא רוצה בי, אני רוצה לחיות. מגיע לי. אני שווה חיים טובים.שתשמעי זאת בקול. רצוי מול המראה. אני חושב שזה לא יהיה לך קל. אבל כרגע את יכולה להתייחס לעצמך כאל אלמנה שצריכה להמשיך את החיים (סליחה על האנלוגיה, אבל אני מנסה להפוך אותה לסופנית – כי זה נגמר).והתחילי להסתכל על בנים. להסתכל... לשאול את עצמך מי מהם היה יכול להיראות לך. לנסות להבין למה (ולא רק כי "הוא דומה ל-X), ולהיות ספציפית: מה את יכולה ללמוד עליו, לפי מה שאת רואה? ספרי לעצמך סיפורים דרך ההקשות שלך לפי ההתנהגות והמראה.וכל זה מיועד, רחל, לקחת את המחשבות שלך לכיוונים שאת צריכה לקחת אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083