להיפרד למרות הקושי

תאריך פנייה: 29.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוית
התאוששות מפרידה
29.11.2015 • 12:51

צהרים טובים דר' חסון היקר.
.שאלה לי אליך:אחרי כמה זמן מרגישים "התאוששות" מפרידה מבן זוג שהיה תקופה ארוכה יחסית? או שנשאל- מתי יוצאים מזה? הסבל הנוראי הזה?חודש ימים בערך לוקח ללב להחלים? אני מודעת לכך שזה משתנה מאדם לאדם, אחד לוקח פרידה באופן קל ויכול להמשיך הלאה במהירות ואף ישר להכיר ולהיכנס לקשר חדש, והשני בצורה קשה ואני נכללת בקטגוריה של הרמה הקשה והקיצונית- מאלה שמסתגרים בבית ולא יוצאים. זה מלווה בחוסר תפקוד, שינה מרובה, התכנסות בתוך עצמי, ירידה במשקל כתוצאה מחוסר תיאבון והרבה בכי לעיתים קרובות מאוד.הקשר נגמר כי הוא לא עשה למענו ולמעני דבר. עשיתי שיחה ואמרתי שדברים צריכים להשתנות אם אנחנו רוצים שזה יעבוד ושצריך לפחות פעם בשבוע לצאת ביחד ולא כל הזמן בגדר דיבורים ולא מעשים- זה מה שהיה מצידו, היה אוהב להגיד דברים ולא לעשות.. תמיד. הרגשתי שזה כבר לא זה, שהוא כבר לא כמו בעבר, אין התלהבות ושמאס לו, או ירד לו. באמת שניסיתי לעשות הכל שזה יעבוד אך זה נורא קשה שזה חד צדדי. בסופו של דבר התחלתי להרגיש זלזול מצידו, התרחקות וכך הכל נגמר.אני מוצאת את עצמי שבורה, מתכנסת בתוך עצמי, לא יודעת מה יהיה עליי, באמת שזה קשה.כמה זמן לוקח להתרפא מזה?אודה.

ד"ר אורן חסון
הכוח להיפרד למרות הקושי להתאושש
29.11.2015 • 13:22

רוית יקרה,
כפי שאמרת נכון מאד, זה משתנה מאדם לאדם. מאד משתנה. את לוקחת את זה מאד קשה, ולכן התשובה היא שאם זה באמת כך, רצוי ללכת לטיפול. כדי שלא לשקוע בזה עמוד מדי ולאורך זמן רב מדי. וגם, כדי שלא להאמין זמן רב מדי בכך שאת לא מסוגלת לצאת מדברים שכאלה. התדמית העצמית הזו גם היא תיבנה מחדש אם תתחילי במהלכים של יציאה מזה, מהר יותר.וקחי בחשבון שבעצם, כל התהליך הזה שאת עוברת, מגיע ממקום של כוח - ידעת שיהיה לך קשה, ובכל זאת בחרת לסיים קשר לא טוב. את אולי לא לגמרי שלמה עם זה, בעיקר אחרי שקשה לך עכשיו, אבל בכל זאת, למרות הסיכון, בחרת במסלול חיים טוב יותר. זה מעולה, זה גם הימור מסויים - כי כך זה תמיד כאשר בוחרים במסלול בלתי ידוע, אבל החלטת לעזוב מסלול לא טוב, וזה מעיד על כוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083