בחירות משמעותיות: עצות לגירושין

תאריך פנייה: 29.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטשה
גירושין
29.11.2015 • 15:16

שלום,
אנסה לספר בקצרה את הסיפור שלי.אני בת 34 + 2 ילדים מקסימים בני 8.5 ו 6 בשבוע שעבר התגרשתי לאחר 9 שנות נישואים.ב3 שנים האחרונות ניהלתי רומן עם גבר שהתאהבתי בו עד כולו, לפני כ 3 חודשים הרגשתי שאני לא יכולה יותר עם החיים הכפולים האלו ולמרות כל הכאב שיש בפירוק משפחה אמרתי לבעלי שאני רוצה להפרד.מסתבר שבעלי ידע על הרומן וישב בשקט ( מה שעוד יותר כואב לי) וניסה כל הזמן עד לטקס הגט לנסות להניע אותי מהעניין.אני והגרוש שלי חיים עדיין באותו הבית לעוד כחודשיים עד שהוא אמור להכנס לבית חדש ובזמן הזה אני בסערת רגשות לא נורמלית.שעה אחת מאושרת ושעה אחרי כבר יש לי מחשבות על כך שאם הייתי נעלמת מהעולם היה הרבה יותר קל להרבה אנשים. הסיטואציה שבה אני חיה שהוא עוד בתוך הבית לא פשוטה לי בכלל אני כבר לא יודעת איך להתמודד.כשאני רוצה לצאת מהבית בערבים מתחילות עקיצות ממש מגעילות מהצד שלו ומריבות.לא יודעת מה לעשות??????....!!!!!!!!!!!!!

ד"ר אורן חסון
בחירות משמעותיות
01.12.2015 • 17:41

נטשה יקרה,
מן הסתם, הוא פגוע מאד, למרות שהיה מסוגל להכיל הרבה מאד על מנת לשמור על הנישואים איתך. עקיצות מגעילות הן הנשק שלו להביע מורת רוח, וזה המחיר של החיים המשותפים.אני מחוייב לומר לך שהמחשבה על העלמות שלך לעולם לא תהיה נכונה. זה נכון שמעשייך פוגעים בגרושך, אבל העלמותך כנראה תפגע בו יותר, ובודאי תפגע במידה שאין לתאר בילדייך. כך או כך, אני לא חושב שיש מי שירוויח מהעלמותך מהעולם. רק שהכאב והייסורים שלך קשים, ומכאן המחשבה הזו. וחלקם, כך נראה לי, נובעים מרגשי האשם שלך, כלפיו, וכלפי הילדים. אבל את יודעת שזה זמני, ושאת צריכה להתמודד עם המצב הנוכחי בחודשיים הקרובים. עשית בחירות שהן טובות ורעות גם יחד. כך זה כאשר עושים החלטות משמעותיות בחיים. נסי לדאוג לכך שבמצב הזה שנוצר, תעשי את הדברים הנכונים לטובת הילדים שלך. הגרוש שלך מנסה "לקלקל" לך את הניסיון שלך שגם הוא יהיה בסדר, ואומר לך שהוא לא יהיה, או לא לגמרי. אבל אולי את צריכה להגדיר אחרת את המטרה שלך. והמטרה שלך היא לא לעזור לו שיהיה לו קל יותר להיפרד ממך. המטרה העיקרית שלך, בנתון שאתם נפרדים, היא לדאוג לכך שתריבו פחות, ושתצליחו לשתף פעולה כהורים, כי תצטרכו לעשות זאת לאורך זמן רב בעתיד, וכן, שהילדים ירגישו כמה שפחות מתח ביניכם. זה אולי הדבר המשמעותי עבורם, שאתם תקבלו זה את זה. תעשי אַת אֶת החלק שלך במשימה הזו, ועושה רושם שהגרוש שלך יתעשת עם הזמן, ויעשה את החלק שלו. אל תתבעי את זה ממנו, אלא בקשי, מדי פעם לפחות, ותני לו דוגמא אישית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083