להיות שלם עם מספיק טוב

תאריך פנייה: 09.01.2021 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבי
להחזיר את המוטיבצייה להיכרות..
09.01.2021 • 21:01

שלום רב .
.
אני בן 36 רווק , גר לבד , עובד בעבודה מסודרת .
בחיי עברתי המון קשרים , חלקם קצרים חלקם ארוכים .
עד כי 30 בערך הכל היה לי קל , היה לי קל להכיר היה לי קל ליהיות בקשרים .
רוב הקשרים שהיו לי אני סיימתי מכייון שתמיד זה היה מגיע למצב שאני מוצא המון מגרעות בקשר ובבת זוג ואז כבר יורד לי ממנה ..
מודע לבעיה הזאת ולא יודע למה היא .
כיום אין לי בכלל מוטיבצייה ופחות ביטחון להכיר בת זוג .. אני מרגיש שלמה להתאמץ ולחזור על אותו תהליך שאני יודע מה יהיה בו .
אני מרגיש שזה לוקח ממני המון כוחות נפשיים זוגיות .
מצד שני אני מאוד רוצה כבר להתמסד להתחתן ולנהל זוגיות נכונה .
כל פעם שניסיתי לאבחן את עצמי מדוע כרגע ירדה לי המוטיבצייה .. עלו לי ה ״תשובות״״
1) הגיל עושה את שלו השתנה אתה כבר לא מי שהייתה
2) אין לך כוחות לחזור על אותו סיפור
3) הביטחון העצמי שלך ירד עם הגיל
4 ) הדור היום זה לא מה שהיה פעם
5) קשה בגיל כזה למצוא זוגיות
6) בחורה בגיל הזה שעדיין לא התמסדה כנראה גם היא שרוטה (כמוני)
7 ) אתה עדיין לא במקום הזה ..

ועוד ועוד ...

פרקתי פה ממש טעימה ממה שאני חווה ..
אשמח לדעה ממנהל הפורום לגבי המצב שלי ואיך אני יכל לצאת ממנו ולחזור לעצמי ....

ד"ר אורן חסון
להיות שלם עם מספיק טוב?
10.01.2021 • 10:11

אבי יקר,
מה שכתבת מתחבר לי למשפט האחרון בתגובה הקודמת שלי, לתמר: ההשלמה עם אי השלמות היא אחד הסודות הגדולים של היכולת להיות מאושר.אני יכול להבין שכאשר הביטחון העצמי יורד, יורדת גם התקווה למצוא מישהי מוצלחת. גם סיבות אחרות שמנית. אולי הצורך הוא ליצור רשימה לא ארוכה של מה שחשוב לך בבת זוג, ואז לתעדף את מה שרשום שם. ואולי לומר – עם כמה אחוזים מכל בקשה אתה יכול לחיות. כלומר, שאולי יהיו בה רק 80 אחוזים מהיופי שהיית מחפש,60 אחוזים מהאסרטיביות שאתה מחפש, 73 אחוזים מנתינה שהיית רוצה שתהיה בה (אני סתם זורק מספרים) ועוד ועוד, וגם – אולי במקביל – בכמה מכל אחד מהדברים שברשימה הזו אתה יכול לתגמל את בת הזוג שלך. יכול – זה לא רק כאשר אתה במיטבך ועם הכוונות הטובות, אלא גם כאשר קשה. אולי דרך שני הכיוונים האלה יחדיו תוכל ללמוד משהו על הנכונות שלך להיות בעולם פחות מושלם, על הנכונות שלך לנתינה (כן, גם דרך הויתורים על שלמות בת הזוג שלך), ואולי תקבל מזה ביטחון שזה אפשרי, וחשק לנסות.זה משהו לעבוד עליו, אבי. וצריך להתמקד בחשיבה הזו לאורך זמן, ולנסות עד שתגיע לקשר שיהיה לך מספיק טוב, וללמוד להיות שלם איתו כשהוא מספיק טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083