להיות חברה שלו? טיפים וייעוץ
חסויה
אני חייבת את התשובה שלכם..
⌄
יש לי בעיה עם בן זוגי הוא עזב את הצבא לא מזמן וכמו הרבה התחיל להשמין מאוד ואמרתי לו שזה מפריע לי אך הוא טוען שטוב לו עם זה אותו דבר כשאני מדברת איתו על להפסיק לעשן הוא אומר לי אבל טוב לי עם זה הבעיה היא שאנחנו עוד מעט מתחתנים ונימאס לי מהחוסר אכפתיות הזאת מה עושים הוא יודע שזה מפריע לי ...מה מראה התגובה הזאת שהוא מנסה להרגיז אותי שהוא אולי מנסה לשחק ראש בראש הוא אולי לא הבין שאני באותו צד?איך אני אמורה להגיב ???
ד"ר אורן חסון
להיות חברה שלו?
⌄
חסויה יקרה,
אני לוקח את המכתב שלך, והופך לרגע את המינים: גבר המאשים את בת זוגו בהשמנה, ובחוסר איכפתיות, ומאיים שלא להתחתן איתה אם לא תרזה מייד. זה נראה ונשמע לא טוב.עם זאת, יכול להיות גם שיש בעיה אמיתית אצלו. האם הוא באמת אוהב לאכול ולא איכפת לו להשמין? האם באמת נוח לו לעשן? אני לא יודע. אולי הוא החליט לחיות את החיים הטובים, ושאף אחד לא יפריע לו בזה.האם זה מעיד על בעיה נפשית כלשהי? לא יודע. אולי. האם זה נגדך? אולי גם. בכל מקרה, הוא מצהיר שאת לא תהיה זו שתשכנע אותו אחרת, מה שמעיד על כך שיש ביניכם מאבק כוחות כלשהו, או שהוא לא מוכן לחשוף את חולשתו מולך. כך או כך, יש לכם בעיית תקשורת. נסי להבין טוב יותר מה עובר עליו. מה קרה לו בעקבות עזיבת הצבא? ואולי בצבא עצמו? נסי להפגין פחות כעס, ואולי לא כעס, אלא אמפתיה. האם את יכולה להיות חברה שלו עכשיו, עד כדי שישתף אותך במה שעובר עליו?