לדעת לקחת בקשר: טיפים ונקודות מבט

תאריך פנייה: 24.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונן
אובססיביות - להמשיך הלאה
24.12.2005 • 19:48

שלום רב,
במכתב הקודם שלי (http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/721808) ביקשתי עזרה בנושא יצירת קשרים רומנטיים חדשים, ואני רוצה קודם כל להודות על התשובה אין ספק כי בעקבות התגובה שלך, השתנתה הגישה שלי. אבקש להתייעץ איתך בנושא נוסף:כפי שציינתי במכתב הקודם, מאוד קשה לי להגיע למצב אינטימי עם בחורה, ולכן מספר הקשרים שלי עם בנות הוא נמוך - דבר שמוביל לכך שברגע שכבר אני נמצא בקשר עם בחורה אני "ננעל" על אותה בחורה ומתקשה להרפות ובד"כ זה קורה בשלב מוקדם מדי של הקשר, ואינו דו צדדי - מה שהופך אותי לפגיע.מעט לפני המכתב הקודם, הכרתי בחורה, הקשר ביננו היה לא ברור במשך חודשיים, לא ידעתי האם היא מעוניינת בקשר או לא. בעקבות המכתב החלטתי להעלות את הנושא בפעם הבאה שנפגשנו, במהלך אותה שיחה הבהרתי לה שאני מעוניין בקשר איתה ושאלתי מה היא חושב על כך - תשובתה הייתה שהיא גם מעוניינת, ופשוט לא הראיתי מספיק סימנים. אחרי השיחה נפגשנו עוד מספר פעמים, והיא נדמה שמבחינתה שום דבר לא השתנה, חשוב לציין שבצירוף מקרים מוזר, לאחר שהכרנו הבחורה החלה לעבוד במקום עבודתי. הקשר בינינו המשיך - למרות שהיה נדמה כאילו אנחנו צועדים במקום - אין שום התקדמות, עדיין בשלב הראשוני ולא נראה כאילו זה הולך להתקדם - במהלך אחד האירועים מטעם העבודה ראיתי את הבחורה מתנשקת עם מישהו אחר, למרות שהייתה איתי במהלך כל אותו ערב, מיותר לציין שכבר היו לי רגשות כלפי אותה בחורה, והדבר פגע בי מאוד. במהלך שיחה שלי למחרת האירוע אמרתי לה שראיתי אותה - היא בכתה, התנצלה, וביקשה שאסלח לה. למרות שנפגעתי ולמרות שידעתי שדבר כזה יכול לקרות שוב בעתיד, ושאני לא יכול לתת בה אמון, הרגשות שלי אליה היו חזקים מדי כדי להרפות - אמרתי לה שהיא חשובה לי מדי ואני מקווה שהיא מספיק בוגרת כדי לא לעשות זאת שוב, לאחר המקרה ציפיתי שהיחסים יעלו מדרגה, אך להפתעתי הם נשארו כמו שהיו - למרות שאני מאוד רציתי להתקדם הלאה והרעפתי עליה מתנות, לא היה נראה כאילו זה בה גם מצידה, פירשתי את זה כחוסר רצון מבחינתה להמשיך את הקשר והפסקתי ליצור איתה קשר - לאחר כשבוע היא התקשרה ושאלה למה אני לא בקשר איתה, וטענה כי היא מתגעגעת אלי - הקשר שוב חודש, אך המשיך להתקע במקום - היו ימים בהם לא דיברנו, היא לא יזמה פגישות, והשלב האחרון היה שקבענו להפגש והיא הבריזה לי. כרגע הקשר בינינו מנותק, אני משתדל להמנע מפגישות איתה בעבודה, אך מאוד קשה לי להתגבר ולהמשיך הלאה - הדבר גם מונע ממני להכיר בחורות אחרות, ואני כל הזמן מחכה לצעד שהיא תעשה.מה עלי לעשות? מצד אחד אני רוצה קשר איתה -למרות שאני יודע שהדבר לא מגיע מכיוונה ואי אפשר לכפות קשר על בן אדם, מצד שני אני צריך להתקדם הלאה וזה דבר שמאוד קשה לי לעשות.מודה מראש

ד"ר אורן חסון
לדעת לקחת או לצפות לקבל?
27.12.2005 • 15:22

רונן יקר,
נדמה לי שמה שקרה לך בקשר, בשל חוסר הנסיון שלך, הוא שנתת ולא ידעת לקחת. כך זה נראה, לפחות לפי קריאת המכתב שלך. הרעפת עליה מתנות, וציפית לעלית מדרגה. לא ברור לי מהי עלית המדרגה:שהיא תנשק אותך? שהיא תמשוך אותך למיטה? שהיא תציע לך נישואין? והשאלה שלי היא – אחרי שחיזרת אחריה, האם עשית משהו כדי לקחת את מה שאתה רוצה? רצית לנשק אותה, האם ניסית לעשות את זה? רצית ללטף אותה, או לשכב איתה, האם עשית נסיונות מעשיים שהיא סרבה להם, או שחיכית שכל היוזמה תבוא מצידה? אתה צריך להבין שעם רוב הבנות, אתה הוא זה שצריך להתקדם, כי זה מה שמצופה ממך, ושאם היא רוצה, ובזמן שמתאים לה, היא תצטרף אליך. אולי היא מרגישה מתוסכלת כמוך, שהנה, אתה נותן לה מתנות, ונראה כאילו שאתה מחזר אחריה, ו... שום דבר לא קורה. כלומר, שאתה לא עושה צעדים נוספים, ועוד מנתק איתה את הקשר. מה היא צריכה להבין מזה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083