לדעת להיות עם עצמך
מיכל
מרגישה תקועה לגמריי!!!
⌄
שלום
ד"ר,אני מרגישה שתקועה במקום. בת 28.5 במערכת יחסים כשנתיים. החבר עדיין סטודנט זה אומר שעוד לא נעבור לגור ביחד לפחות שנה (אלא עם "יפול נס" והוא ימצא עבודה). קשה לי איתו מאוד בתקשורת- ריבים וחוסר הסכמות-הוא נוטה לקונפליקטים וקטנות, נטפל ובגדול זה לא סוג הבן אדם שאני מרגישה שאוכל לבנות איתו משפחה כמו שתמיד דמיינתי, עם הבנה ותמיכה ועוד.. מצד שני יש בי פחד ועוד פעם פחד גדול מאוד... ניסית 5 פעמים להפרד ממנו... היתה פעם שיצאתי עם מישהו אחר במשך חודשיים, תאורטית התאים לי אבל לא הרגשתי אליו היקשרות גופנית ולא יכולתי יותר... חזרתי לבן זוגי הזה, פעמים אחרונות היה לי קשה מאוד בפרידה וחזרתי למרות שידעתי שזה לא ישתנה... אנחנו קשורים מאוד זה לזה.. ומבחינתו "הכל אפשרי" (למרות שכבר שנתיים בקושי זז) לבנות את התקשורת בינינו. אני מפחדת לעזוב איתו ואני מבינה שאיתו שני לא אגיע לאן שאני תמיד דמיינתי..מצד שני איתו אני מרגישה בטוחה ויציבה- יש לי פחד וחוסר בטחון מוחלט להיות לבד וממערכות יחסים לא יציבות ולא ברורות.. (רוב הבחורים הם "בורחים" בתוך מערכות יחסים, וחוסר ודעות מפחיד אותי ביותר...)הוא אומר שהוא אוהב (ואני יודעת שכן), יש אינטימיות (אני לא מדברת על סקס) אבל תקשורת לקויה ביותר, קשה לי איתו מאוד..אני מפחדת להפרד מצד שני לחץ במודע שזה לא מה שתמיד רציתי..אני לא יודעת מה לעשות, מרגישה תקועה במקום והשעון מתקתק.......אנא עזור לי???בבקשה אל תמליץ על יעוץ זוגי, זה לא ילך כרגע מבחינה כלכלית...
ד"ר אורן חסון
לדעת להיות עם עצמך
⌄
מיכל יקרה,
בתנאים הללו, ברור שהזוגיות שלכם תהיה זוגיות מאד לא מוצלחת. לכן ניסית לעזוב. לכן לא ברור לי איזו עזרה את רוצה? משהו שיתן לך כוח לעזוב אותו? תמריץ לעזוב אותו? אמצעים לשיפור תקשורת איתו, לאחר שכבר כל כך הרבה זמן לא הצלחת? נדמה לי שהפתרון שאת רוצה הוא כוח לעזוב ולהתחיל מחדש. - חפשי דרכים לאזור כוח. חברות, משפחה, והתחילי לחפש מקורות אחרים, של ידע והתמקצעות או עיסוקים, שיועילו לתדמית העצמית ולביטחון שלך. במילים אחרות: התחילי לחפש את הפתרון בעצמך, עד שיהיה לך מספיק כוח להיות לבד, במקרה הצורך. ללא היכולת הזו, את עלולה שוב ושוב למצוא את עצמך תקועה בזוגיות לא מוצלחת.