חרדות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 25.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
י
חטטנית
25.09.2011 • 18:01

שלום ,
אני בזוגיות בקרוב שנתיים .הזוגיות נהדרת , אנחנו מאוהבים , נהנים והכל מעולה חוץ מכמה דברים .בהתחלה לא הייתה לי בעיה ואף תמכתי בקשרים שלו עם חברים כמו שלכל אחד יש חברים .. אבל עכשיו הוא בצבא והוא נמצא שם עם אנשים מסביב ולא יוצא לנו לדבר הרבה וכשכן יוצא אז הוא לא כלכך שקוע בשיחה ואין לו מה להגיד .יש שם מישהי שנהפכה להיות אחת מהחברים הקרובים בצבא והיא מסיעה אותו לפעמים הבייתה והם יושבים ביחד ויש ביניהם קשר טלפוני .. אני יודעת שאני מלאת קנאה ופחד כי יש להם כל כך הרבה במשותף והוא מבלה איתה יותר מאשר איתי והוא גם מתעכב בצבא הרבה . הוא אומר שהוא אוהב אותי והוא לעולם לא יפגע בי .. אני כן מאמינה לו אבל קשה לסמוך עליו מכיוון שבמשפחה שלי עברתי טראומות של כמה בגידות . יש עוד כמה בעיות אבל כל אותן בעיות מביאות אותי למצב שאני מרוב חוצפתי מחטטת לו בהודעות ובשיחות טלפון .. אני לא יודעת אם הוא יודע את זה,אולי כן אולי לא .. אבל אני מפחדת ואני רוצה לדעת עם מי הוא מסתמס ובאיזה טון דיבור כי אני לא מסתירה ממנו כלום. אני יודעת שזה לא לעניין מצידי ואני אומרת לעצמי להפסיק ושזה בסדר כי הוא לא עושה לי אותו דבר ,הוא מכבד את הפרטיות שלי .. אבל אני מרגישה שאם אני לא אקרא אני פשוט אהיה לחוצה כל הזמן שלי איתו . בבקשהה.. מה אני יכולה לעשות ...

ד"ר אורן חסון
לבנות
26.09.2011 • 22:58

י יקרה,
את חוששת לאבד אותו, וזה מובן וטבעי. אבל החרדות הללו לא מוסיפות לתדמית העצמית שלך הן כשאת חודרת לפרטיות שלו, והן כשאת לא. הרווח היחיד שיהיה לך אם תמשיכי לעשות זאת הוא רק במקרה שהוא מפתח קשרים אחרים, וגם זה – יתבטא רק בכך שתדעי את זה מוקדם יותר. עדיף ללמוד להתאפק, כי היושרה והתדמית האישית שלך גם הם בעלי משמעות. שווה לשלם את המחיר הזה (של לדעת רק מאוחר יותר, אם באמת יש משהו), כדי לבנות נכון יותר את האישיות שלך. כן, זה אומר להתרגל לחרדות, ולהניח להן לחלוף, ולחשוב על דברים אחרים ולעשות דברים אחרים, ולבנות את עצמך ואת האישיות שלך גם סביב דברים אחרים בנוסף לזוגיות. כדי שהוא לא יהיהכלעולמך, אלא רק חלק, גם אם חלק חשוב ממנו. כל הדברים האלה יקלו עליך להסיט את החרדות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083