בעל מתרחק: מה עושים?

תאריך פנייה: 19.07.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יעל
יכולת הקשבה
19.07.2013 • 10:14

לי יש צורך בסיסי לשתף את בעלי במה שחברה סיפרה לי על מישהי, על איזה אסון שקרה (פאשלה רפואית נדירה) וזה עניין של כמה משפטים בלבד. בעלי, פתאום התחיל לעשות לי סלקציה: הוא לא מוכן לשמוע על צרות של אחרים ומה שקרה להם מה עוד שלא מכיר אותם, טוען, שמספיק לו לשמוע את הצרות של הילדים, נכדים ולו יש מספיק בעיות רפואיות (כך טוען). לדעתי, בעל שאוהב ומכבד את האישה חייב להקשיב לה לכמה שניות גם נושא שלא נעים לו לשמוע, הוא ישר בולם אותי ולא מעוניין לשמוע מילה "צרות של אחרים", לי יש צורך בסיסי לשתף אותו, לשמוע דעתו וכדי לפרוק מהלב את הנושא הכאוב שסיפרו לי. ומי הכי קרוב אמור להיות עבור האישה אם לא הבעל??, הוא בולם אותי ואני מרגישה פגועה עד עמקי נשמתי , כאילו אין לי בעל-חבר, האם אישה צריכה לדבר עם בעל רק מה שנעים לו לשמוע?? זה סוג של אגוהיסטיות לדעתי. אני בחיים לא אבלום לו את בעלי ולא אף אחד אחר אם ירצה לשתף אותי במשהו גם אם זה יפגע בי בבריאות. השיחה שלי איתו לא עזרה, אני חייבת רק לספק את הצרכים שלו. ומה עם הצרכים שלי?? אני פגועה מאד. לאחרים הוא לא יסתום את הפה. שאלתי אותו מדוע עם אחרים אתה יודע להקשיב הכל ולא תבלום אותם? ענה: כי לא נעים לאחרים לעשות זאת אבל איתך אני חופשי. אני לא יודעת מה לעשות? לדעתי, בעל שאוהב את אשתו מתעלה על עצמו ויהיה לה אוזן קשבת גם אם הנושא לא מעניין אותו, ההיפך זה לא היה קורה. מעניין דעתך על כך.

ד"ר אורן חסון
צרות של אחרים
22.07.2013 • 00:11

יעל יקרה,
הצורך שלך מובן וברור מאליו. לבעלך, יש כנראה צורך אחר. אתם לא זוג שהתחיל את דרכו היום, ויתכן שמצבו הנפשי לא מאפשר לו היום לעשות את מה שהיה יכול ועשה בעבר. כנראה שהיום יש לכם צרכים מנוגדים, ולכן אי אפשר לומר עליו שהוא אגואיסט אם הוא שומר על עצמו, וגם לא לומר שאת אגואיסטית כשאת רוצה לכפות את הצורך שלך עליו. השאלה היא מדוע "פתאום התחיל לעשות לך סלקציה". כי הרי לא היה אגואיסט עד היום במשך עשרות שנים בעניין הזה, וזה משהו שפתאום קרה. אז אולי קורה לו משהו. אני מבין שאת מרגישה בזה כאילו הוא אוהב אותך פחות, אבל אולי הוא מצפה שתביני שמשהו עובר עליו, ושתהיי קשובה לקשיים שלו להיות פתוח, בימים אלה, לצרות של אחרים. כנראה שזה יותר קשה לו בימים אלה. מדוע?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
עניתי לך בטעות בראש הפורום - יעל.
22.07.2013 • 23:42

סליחה. עניתי לך תגובה בראש הפורום, אשמח לקבל תגובה בהתאם. הרבה תודה ולילה טוב.

ד"ר אורן חסון
השבתי לך בראש הפורום
23.07.2013 • 12:14

יעל יקרה,
זה בסדר. קיבלת תשובה שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083