לא שק חבטות: איך לטפל בוויכוחים

תאריך פנייה: 16.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נשנושים
בן זוגי לא מרוצה מכלום....
16.08.2012 • 13:17

אני בשנות השלושים שלי, בחרתי בבעלי מתוך אהבה ורק כך, תמיד היתה לנו זוגיות נפלאה (רבנו מדי פעם אך על סתם), הבעיה היא שאני היום אמא לבת קטנה ואני כבר נשואה 6 שנים, ואינני יודעת מה עובר על בעלי כבר, אנחנו רבים הרבה עדיין על שטויות, והוא תמיד מרים את הקול שלו עליי, מדבר אלי בצורה לא יפה ולא מכובדת ,(אם אנחנו רבים),פוגע בי הרבה מילולית(לא קללות אלא עובדות ומצביע על חסרונות שיש בי) תמיד אומר לי תחזרי ותגידי לי מה אומרתי לך, את רואה את לא שומעת, את לא מקשיבה את מפונקת,,,,ומאשים אותי בכל מיני דברים אשר נוגעים לבת שלנו כמו שאני לא משקיעה בה בלימוד וכו...למרות שאני כן משקיעה(מדובר בבת 3). אני חושבת שבעלי פשוט גדל בבית שהאמא בו היתה תמיד ננזפת והיתה מראה שזה לא בעיה גדולה, וזה נובע מכאן...נראה לי....שאני פשוט סק החבטות שלו והוא ממשיך לזנוף בי ולכעוס עלי תמיד כאשר הוא תמיד כועס ותמיד לא מרוצה מחייו(זה מה שהוא אומר).אני יודעת שמכתבי מבולבל אך זה בגלל שיש לי קושי בלהביע את מה שעובר עלי,,,,,,אני פשוט נמאס לי לריב, עדיין אוהבת אותו אך גם לא רוצה לסבול עוד...ושאלתי היא האם אני צריכה לסבול עודי צעקות והאשמות או ...??

ד"ר אורן חסון
רק לא שק חבטות
19.08.2012 • 11:21

נשנושים יקרה,
את לא אמורה להיות שק חבטות של אף אחד. בין אם הוא מביא התנהגות זו מהבית (ואז סף התגובה שלו נמוך יותר) ובין אם לא, הוא כנראה מתוסכל ממשהו, ולא יודע להעביר את דבריו אליך באופן נעים יותר. האם זה משום שאת מתקשה לקבל ביקורת גם כשהיא עטופה בצלופן? - לא יודע. אולי. האם זה משום שהוא מרגיש שאת מאשימה אותו וזו הדרך שלו להתגונן? גם את זה אני לא יכול לדעת. האם משום שכשהוא לא מרוצה הוא צריך להוציא את זה על מישהו, ועליך זה הכי נוח? - גם את זה אני לא יכול לדעת. גם זו אפשרות, וצריך להבין מדוע חיבור איתך לא יחזק אותו יותר מאשר ויכוח איתך.יש לכם בעיה בתקשורת שביניכם מסיבה כלשהי, והיא הידרדרה לויכוחים ולהתנצחויות. אתם צריכים לטפל בזה, ויפה שעה אחת קודם. אתם עדיין אוהבים, ואני מציע ללכת ליעוץ זוגי לפני שהדברים יידרדרו והרגשות ידעכו עוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083