לא מספיק להבין, צריך גם לקבל

תאריך פנייה: 27.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
שאלה
27.03.2006 • 20:24

שלום
דוק'.אני קוראת קבועה בפורום, אני כבר במשך כמה חודשים קוראת וקוראת ובעיכר לומדת מהתגובות שלך לאנשים ולומדת על בעיות אופייניות בזוגיות, ( גם לי יש חבר במשך כשנתיים )...ואני בת 20 חיילת משוחררת.מה שאני רוצה להגיד לך הוא דבר כזה:אני למדתי מהפורום הטוב הזה משהוא חשוב, בשביל לנהל מערכת זוגית נורמאלית ומתחשבת צריך להתחשבבצרכיםאחד של השני, וצריך להבין בעצם שמה שיש בצד השני הוא אדם, שיש לוצרכים, רגשות, שאיפות, רצונות.הקאצ' הוא שצריך להבין את האדם השני, לוותר לו, לדעת את החסרונות והיתרונות, ובמיוחד צרכים, השאלה שלי היא כזו:איך אפשר לגרום לאדם שאני נמצאת איתו להרגיש שהוא יכול לדבר איתי על הכול, איך אני יכולה לגרום לו שלאלרצותלבגוד, שלאירצהלשקר, פשוט שירגיש שאני חברה אמיתית , איך אפשר להגיע למצב שאין טינה, מהו סוד הקסם??כל זה כשאני מבינה ובאמת מבינה את הקאצ' במערכת יחסים, פשוט צריך להבין ולתמוך,אבל שוב, איך עושים את זה??איך מדחיקים רגשות רעים?איך אני אמורה להבין את הדברים הקטנים שחבר שלי רוצה (כמו למשל לראות סרט אירוטי לבד) ולא לקנות??מצפה לתגובתך....

ד"ר אורן חסון
לא מספיק להבין, צריך גם לדעת לקבל
28.03.2006 • 20:51

לילי יקרה,
צדקת וטעית בו זמנית. נכון שמבלי להבין שבצד השני יש אדם עם צרכים, רגשות, שאיפות ורצונות, לא תהיה זוגיות בריאה. אבל לא מספיק להבין. צריך גם לקבל. וזה התהליך הקשה. וצריך גם ללמוד, לפעמים, להפחית את המחשבות על דברים שעלולים לפגוע בך. זו הדחקה, אבל הדחקה חיובית, ולפעמים אפילו חיונית. ומן הסתם, הדרך לעשות זאת, היא לפנות מקום למחשבות אחרות. על הדברים הטובים שצפויים. לא פשוט, אבל צריך להחליט שזה מה שהולכים לתרגל, באופן מכוון, כדי להתרגל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083