מתיכון על הורים של בן הזוג

תאריך פנייה: 27.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אביטל
חבר כועס
27.03.2006 • 20:42

שלום רב,
יש לי בעיה, אני נמצאת במצב של שיפור יחסים עם חברי מזה כשלוש שנים, אני בת 24 וגם הוא, הבעיה היא כזאת, אני לא אוהבת את צורת החיים של ההורים שלו בכלל, האמת שקצת קשה לי אפילו לקבל שיש אנשים שחיים ככה, הוא דיי מסכים איתי אבל אין מה לעשות הוא גדל בבית הזה וזה כבר טמון בו, פעם אני עשיתי לו בעיות עם זה שמפריעה לי צורת החיים שלהם אבל התבגרתי , השתניתי, ואני לא אומרת לו על זה כבר כלום, לגמריי ירדתי מהנושא, ואנחנו רק צוחקים על זה לפעמים.אני באתי מבית אחר ואצלי בבית יש גם בעיה כלומר ההורים שלי חיים בצורה שונה שלדעתי טובה בהרבה יותר אבל יש לי בעיה אחרת עם ההורים, בכול אופן, הוא ( החבר שלי) ממש לא אוהב את אמא שלי הוא כדבריו "לא סובל אותה"..מכייון שלדעתו היא עושה לי הרבה עוול.האמת שה"עוול" שהיא עושה לי היה מאז היותי קטנה ואני כבר התגברתי על זה וזו לא בעיה שמטרידה אותי בחייי היום יום, האמת שאין לי בעיה עם זה כבר ואני לא מייחסת לזה חשיבות.החבר שלי לא אוהב אותה ולדבריו גם לא יהיו לו יחסים טובים עם הוריי ואחים שלי בעתיד.תראה, כרגע הבעיה כלל לא מפריעה לי, הוא בא אליי, מתארח, אין שום בעיה.הבעיה היא שאני צופה בעיה בעתיד, והשאלה שלי היא איך לא לגרום למצב לא טוב בעתיד, מה אני יכולה לעשות עכשיו כדי למנוע אי נעימויות?עוד דבר שאני חוששת הוא שאם הוא לא אוהב את אמא שלי אז אולי זה מצביע על כך שהוא לא מכבד אותי?כמה פרטים טכניים:כל אחד גר בנפרד.סה"כ אנחנו אוהבים אחד את השני.היחסים עם ההורים שלי סה"כ בסדר, אין סכסוכים ואימי לא ממש יודעת על כך שהוא לא אוהב אותה, יש יחסים של נימוס.

ד"ר אורן חסון
את לא אוהבת את הוריו, הוא את הורייך
28.03.2006 • 21:18

אביטל יקרה,
את מספרת לי שאת לא אוהבת את ההורים שלו, ושאת לא מוכנה לקבל את אופן החיים שבו הם חיים. יש אולי אפילו נימה של התנשאות בדברים שלך, כי אלה הם חיים שלהם, ולא שלך, וזכותם לחיות לפי רצונם. לפי מה שאת מספרת, גם אמא שלך לא משהו, והחבר שלך לא אוהב אותה. את חוששת שמא העובדה שהוא לא אוהב אותה, מצביעה על כך שהוא לא מכבד אותך. האם העובדה שאת לא מכבדת את אורח החיים של ההורים שלו, מצביעה על כך שאת לא מכבדת את החבר שלך? – ואולי דווקא משום שכך את מרגישה, את חוששת שאולי הוא מרגיש הרגשה דומה כלפייך?אביטל, את הולכת לחיות איתו, ולא עם ההורים שלו. הוא הולך לחיות איתך, ולא עם ההורים שלך. ההורים של שניכם, כמו הורים רבים אחרים, אינם טלית שכולה תכלת. היו שניכם מנומסים כלפיהם, ושמרו מרחק ראוי, שלא להתקרב יותר מדי, כדי שלא להפגע, וכדי שלא לריב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083