לא מועילה לתהליך הפרידה
מודאגת
האקס המטריד
⌄
אחותי יצאה עם מישהו "און אנד אוף" במשך כחמש שנים. לפני כשנה נפרדה ממנו אך הוא לא הסכים לקבל זאת והיה מחכה מחוץ לבית, שולח הודעות ולא מפסיק להתקשר. לבסוף הם נפרדו אך לאחר כחצי שנה חזרו שוב- לדעתי הוא לא הפסיק לנסות ואחותי שהיתה בתקופה קשה נשברה לבסוף וחזרה אליו אך לא הייתה שלמה עם זה. לפני כחודש היא נפרדה ממנו שוב, סופית אחרי שחשבה על כך הרבה והבינה שהיא לא יכולה להתחתן איתו. הבחור לא קיבל זאת ולא מפסיק להתקשר אליה מטלפונים שונים, מחפש אותה בכל מקום ושולח הודעות וגם מאיים להתאבד. שוחחתי עימו היום וביקשתי שיעזוב אותה על אף שזה קשה, אמרתי כי אני דואגת לו וביקשתי שייפגש עימי. הוא התחנן בבכי שאשכנע אותה לדבר איתו עוד פעם אחת , הבטיח שלאחר מכן ישחרר אותה ואמר כי הוא נמצא במצב לא טוב. לבסוף שיכנעתי אותו שניפגש ואתן לו לדבר בטלפון איתה מחר, אך אני יודעת שזה לא יסתיים בזה. אחותי עברה תקופה מאוד קשה בשנה האחרונה ואני דואגת לה ומצד שני נקרע לי הלב על הבחור הבאמת מקסים. אני רוצה לעזור לו. אני לא רוצה לערב את הוריו-הם אנשים קשים וזה רק ירחיק אותו, מדובר בטיפוס מופנם ומשפחתו כלל לא יודעת על הפרידה. מה לעשות? אני מוטרדת מאוד וחושבת שהוא מסוגל לממש את איומו להתאבד.
ד"ר אורן חסון
כשאת לא מועילה לתהליך הפרידה
⌄
מודאגת יקרה,
אם אחותך לא מעוניינת, את צריכה לכבד זאת. ברגע שאת נותנת לו תקווה, תהליך הפרידה הופך להיות קשה יותר, ואת פועלת נגד אחותך. היא יודעת הכי טוב מה טוב לה.מצד שני – את דואגת לבחור. אם את חושבת שיש סיכון, הפני אותו למי שיכול לעזור לו, או במקרה חרום ערבי את הוריו, או שכנעי אותו לדבר עם גופים כמו ער"ן ועוד (ראי "עזרה ראשונה באינטרנט" באתר שלי, בעמודה השמאלית). עם זאת – מוטב גם לך שתשמרי מרחק, כי את לא מועילה לתהליך הפרידה, שזה משהו שהוא יצטרך להשלים איתו. גם את.