לא לפחד להיפגע: טיפים לזוגיות

תאריך פנייה: 21.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רון
חום וחיבה
21.01.2007 • 16:06

שלום
ד"ר חסוןקודם כל, אני רוצה שוב להודות לך.לפני כשנה כתבתי פה בפורום, בשילוב של מה שהראת לי על הקשר, הגעתי להחלטה שהייתי שלם איתה לגבי הקשר שהייתי בו אז..אני מזהה בעיה שמתעוררת אצלי ואני באמת רוצה לפתור אותה. אני בקשר עם בחורה נפלאה כבר יותר מחצי שנה. ומאוד חסר לי החום כשאנחנו לא ביחד. אני לא בטוח לגבי זה אבל יש לי הרגשה שאני בא ממשפחה שבא יש קמצנות בתחום הזה.אני בן 26 וחברתי בת 22, אני מאוד אוהב אותה.מאוד קשה לי עם זה ואני רוצה לשנות אולי זווית ראיה על הנושא, אבל לא יודע איך.קראתי קצת בפורום, כתבת למישהי שאולי היא לא יודעת לקחת...חסר לי חום, אולי אני לא יודע לקחת את זה מאנשים באופן כללי כי אז אני חושב שאולי היה לי קל יותר ולא הייתי מתמקד בה כמקור יחיד לצורך הזה שבשבילי הוא כמו אוכל לנפש.איך "לוקחים" חום וחיבה? ומה הגבול שאסור לי לעבור כדי לשמור על בריאות הקשר.אני פשוט לא יודע איך להעביר את זה ולא יודע איפה הגבול מבחינתי של מה שאפשר לקחת מהקשר.תודה לעזרתך

ד"ר אורן חסון
לא לפחד להיפגע
22.01.2007 • 20:24

רון יקר,
לפעמים כשלא נוח לך לתת, אתה גם מתקשה לקחת. כדי שלא להיות חייב. אז נוח לך כשמקצב הנתינה ומקצב הלקיחה איטיים יותר. תגובות מהירות אופייניות לחיים בערפל רגשי: אתה לא רואה מרחוק, ונאלץ להגיב מהר רקמרגע לרגע, כאשר דברים מתגלים לעיניך. זה לא קל לכל אחד. ולא כל אחד יודע למתן את המקצב הרגשי שלו, כדי להרגיש בנוח.אתה פוחד אולי שני דברים. האחד הוא שלא להיפגע מחשיפה רגשית עמוקה מדי שלך. אתה רוצה לראות מרחוק כדי שלא להיפגע. השני הוא אולי שאתה לא רוצה להטיל את העומס הרגשי שלך עליה, כדי שהיא לא תברח לך. ככל שתדברו יותר ביניכם, ותבינו יותר זה את זו, תבטחו יותר זה בזו, ותפחדו פחות להיפגע. וגם תדעו טוב יותר את הגבולות של הצד השני, מבלי שתרגישו שהם מאיימים עליכם. אם תצליח לחשוף את מה שכתבת כאן בפניה, ייתכן מאד שהיא מאד תעריך את זה. זה אחד המרכיבים החשובים באינטליגנציה רגשית. לא לפחד להיפגע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083