כשהזוגיות קורסת: עצות לגברים
מיואש
משבר
⌄
שלום
אני גבר נשוי בן 38 עם שתי בנות בנות 12 ו8 אישתי הגיעה להחלטה שהיא רוצה להתגרש היא לא מרגישה שום רגש עלפי ואבד לה הניצוץ אני חושד שהיא בגדה בי כי אני לא מבין מאיפה הביטחון אני כמובן לא רוצה להתגרש ומיתקשה מאוד לקבל את ההחלטה אני חושש מבדידות וחושש לבנות ומרגיש קינאה לאישתי כרגע לא יודע מה לעשות או שיותר נכון לא מצליח להתגבר על ההחלטה כל הזמן במחשבות שיש לה גבר אחר אני מיואש עד כדי אובדן חשק לחיות מהבושה אני גבר נאה וויודע שאוכל לפתוח פרק ב אך אני לא מוצא את הכוחות אנחנו ממש בתחלית הדרך אך אני בטוח שזה סופי
ד"ר אורן חסון
יעוץ פרטני לגברים, כשהזוגיות קורסת
⌄
מיואש יקר,
זה אכן מתסכל מאד וגם מאיים מאד שכל העולם הבטוח שבנית, והאמון שהיה לך באשתך, שתהיה איתך באש ובמים, בטוב וברע, התפוגג ונעלם. האם יש בהכרח קשר להתאהבות מחוץ לנישואים? – לא בהכרח. זה קורה גם מבלי זה, כאשר משהו ביחסים שביניכם לא עבד, וכאשר התפתחו כעסים, או כאשר צד אחד מרגיש שהחופש האישי שלו נשלל במסגרת הזוגיות, והוא צריך לפרוץ את המסגרות כדי לנשום חמצן. בדרך כלל, במקרים כאלה, הצד השני באמת לא מבין את זה, כי הוא תופס את הזוגיות ואת הצרכים האישיים אחרת.אני יודע שזה הרבה פחות מקובל אצל גברים, אבל אולי כדאי שתחשוב על הליכה לטיפול פרטני. אני מרגיש אצלך קושי להתגמש מבחינה רגשית, שיוצר סוג של קביעות למסגרות. מתוך זה אולי גם מגיעה הבושה שאתה חש. טיפול כזה יועיל לך, ואני חושב שלא רק לך. אם היא החליטה סופית, אתה מתחיל ללכת בדרך לא פשוטה, שתהיה שונה מכל מה שעשית עד עכשיו. ואם עד עכשיו הרגשת צורך להתגמש מדי פעם במסגרת הנישואים כדי להתאים את עצמך, תצטרך לעשות זאת הרבה יותר ועם הרבה פחות שליטה במה שקורה הן מול הילדים והן מול גרושתך. לבלוע מדי פעם את הגאווה וללמוד להסתגל לזה, ולהתנהל מול פגיעות או אי הסכמה לדרכך שתרגיש מצד אשתך ולפעמים מצד הילדים (כי תהיה איתם בחזית לבדך הפעם) יהיה הדבר החשוב ביותר שתעשה עכשיו, כי הוא שיקבע את טובתם, הצלחתם ושלומם הנפשי של הילדים שלך.