צרכים מיניים בזוגיות: מה חשוב לדעת
חזי
העדר יחסי מין
⌄
שלום,
אני ובת זוגתי בשלוש השנין האחרונות נישאים בעוד שלושה חודשים,אנו לא מרבים לקיים יחסי מין(אחת לשבועיים שלושה) ועושה הרושם שלא לה זה מפריע ולא לי...מה שכן מפריע לי זה המחשבה שמשהו לא תקין, אני קורא על זוגות שמקיימים יחסי מין פעמיים שלוש בשבוע..זה רחוק מהמצב שלנו...שאלתי היא האם ייתכן שזוג מסתפק ביחסי מין מועטים וזה לא מעיד על בעיה בקשר?או שמא בהכרח קיום מועט של יחסי מין מצביע על איזו שהיא בעיה?
ד"ר אורן חסון
פתיחות בלי לחץ, זה כל מה שצריך
⌄
חזי יקר,
לבני אדם שונים יש צרכים מיניים שונים. בדרך כלל נהוג לומר שהצרכים המיניים של גברים גדולים מאלו של נשים, אבל זה נכון בדיוק כמו לומר שגברים גבוהים מנשים. כלומר, בדרך כלל זה נכון, אבל יש ויש. במקרה שלכם, מזלכם הטוב הוא שכנראה הצרכים המיניים שלכם דומים. בזוגות רבים, כאשר הצורך המיני של הגבר גדול משל האשה נוצרים פערים ומתחים ביניהם, כי הצרכים של הגבר אינם מסופקים (ועוד יותר כך כאשר התקשורת ביניהם אינה מספקת ליצור פתיחות ושיחה פתוחה על זה ועל קבלת השוני בצרכים). וכאשר קורה הדבר ההפוך, בדרך כלל הבלבול גדול יותר, כי האשה מצפה מהגבר שלה לרצות יותר וחוששת שאולי אינה מושכת אותו, והגבר מתקשה לקבל את זה, ולכן נותר מבולבל ועם אגו פגוע. זה פשוט צורך מיני שונה. אז כל עוד אתם פתוחים זה עם זו, וכל עוד אתם לא נותנים לעניינים של תדמית בעיני אחרים ולמוסכמות הקשורות להכללות לפגוע בכם, אתם בסדר גמור. אתם אנשים פרטיים, כל אחד עם הצרכים שלו, וזה נפלא כאשר הצרכים שלכם תואמים.