גירושין ופרידה: מה לעשות?
רות
משבר גיל המעבר?
⌄
שלום
לפני שבוע חרב עולמי בעלי הודיע לי ולילדים שהוא עוזב את הבית לטובת אישה שהיתה אהבת נעורים מה עושים עם זה זה נשמע כפנטזיה מטופשת כשהחיי נשואים שלנו היו טובים ובלי אזהרה מוקדמת הוא הודיע לנו שהוא נוסע לחודש לישראל אנחנו גרים בחול כדי לנסות לממש את הפנטזיה שלו מה עושים איך מתנהגים עם זה לפי כל הסימנים זה משבר גיל העמידה ואני רוצה להחזיר אותו חזרה הוא אהבת חיי
ד"ר אורן חסון
להכין את עצמך לכל האפשרויות
⌄
רות יקרה,
אני לא יודע אם כדי לעשות את זה צריך כוחות מאגיים, שלצערי, באמת, אין. הייתי רוצה. מבחינתו, עושה רושם שהוא התבשל על זה זמן מה עד שהחליט, והודיע לך לאחר מכן. במקרה כזה, אין לך הרבה מה לעשות. כלומר, את יכולה להילחם בזה עכשיו, להגיש אולטימטומים, אבל גם לדעת שאם הוא יתעקש, תצטרכי לממש את האולטימטום, וגשרים יישרפו. בינתיים, עד כמה שאני מבין, ולמרות הפגיעה שלך וערעור כל המסגרת שבה חיית, את עדיין מקווה שזה יחלוף לו.האמת היא שיש לי כאן אי בהירות מסויימת, כי מצד אחד הוא הודיע, ולא רק לך אלא גם לילדים, שזה מחייב עוד יותר, שהוא עוזב את הבית. ומצד שני, הוא נוסע לחודש. כי מה? כדי לבדוק ולראות אם מתאים, ואם לא אז לחזור הביתה? אז בשביל מה ההודעה לילדים? או שהוא מתכוון בכל מקרה לעזוב את הבית, וחוזר בעוד חודש לסגור את העניינים הטכניים?אולי כדאי לך להמתין את החודש הזה, ולראות אם הפנטזיה שלו התממשה או נופצה. בזמן זה עשי שני דברים: האחד, להכין את עצמך מכל בחינה שהיא לאפשרות שהוא לא חוזר הביתה. הכיני תוכניות לך ולילדים כדי להכין את השיבה הביתה לישראל (כפי שאני מבין שתרצי), ובכלל זה גם עצמאות שלך, שזה אומר עבודה. בדקי גם, על כל מקרה, את הצרכים החוקיים. קחי בחשבון שאם הוא יחליט לעזוב, אזי בתחילת הדרך הוא יהיה הכי מוכן ללכת לקראתך. ככל שתסגרו דברים מהר יותר, וביניכם, כך ייטב לך ולילדים. הכיני את עצמך גם לאפשרת שהוא יחליט להישאר בבית. חשבי היטב וקודם מה את רוצה לעשות, ואיך. ורצוי מאד שתכיני את הקרקע ותמצאי את האדם הנכון ליעוץ זוגי. ואם תצליחי להתחיל בתהליך כזה עוד לפני שהוא חוזר (כלומר, ללכת ליעוץ פרטני אצל יועץ זוגי, ושהוא יוכל להצטרף אליו ליעוץ זוגי אחר-כך), כדי לקבל תמיכה ועזרה, עדיף.ואגב כך, אם את מרגישה שלא בנוח עם יעוץ כזה בשפה זרה במקום מגורייך בחו"ל, אפשרי לעשות זאת גם מרחוק, בדרך הטלפון או בסקייפ עם ישראלי. ראי את האפשרות הזו של ייעוץ מרחוק אצלי באתר:http://www.orenhasson.com/far.asp