ייעוץ זוגי מאוחר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עדי
משבר בזוגיות
22.08.2011 • 17:47

הי.אני נמצאת בחו"ל עם בעלי. אנחנו נשואים כשנה, ומערכת היחסים שלנו בת 3.5 שנים. בזמן האחרון, כל הבעיות שהיו קטנות בינינו הפכו לתוכן המרכזי. אנחנו יותר רבים ומרגישים אויבים מאשר אוהבים, אבל ברור לשנינו שעדיין יש בינינו אהבה. החלטנו ללכת לטיפול זוגי אבל רשימת ההמתנה ארוכה (כחודש מעכשיו), ובינתיים נורא קשה לגור יחד. עשר דקות אנחנו אוהבים, ומיד לאחר מכן רבים עד כדי כך שאני מרגישה את המצוקה באופן פיסי. שאלתי היא: איך צולחים את התקופה הזו, עד שנגיע לטיפול הזוגי? תודה...

ד"ר אורן חסון
להפסיק לצפות "לתקן" עכשיו, ולהמתין
23.08.2011 • 01:49

עדי יקרה,
לפעמים מגיעים ליעוץ מאוחר מדי, ואז כל עיכוב הופך להיות קריטי. חבל שלא התחלתם מוקדם יותר, אבל כרגע צריך להתמודד עם המצב הנוכחי.אתם צריכים המון סבלנות. אולי יותר מהרגיל. דברו על זה. אולי תחליטו לשמור יותר דברים בבטן, לבינתיים, עד שהטיפול יתחיל.למקרים כמוכם, לישראלים בחו"ל הזקוקים ליעוץ זוגי, אני מפנה זמן אצלי, בסקייפ או טלפונית, ליעוץ מרחוק. אלא שאני מבין שאתם מסתדרים עם הטיפול המקומי שלכם, ועם השפה. במקרה כזה עדיף בדרך כלל לעשות זאת פנים אל פנים. וכפי שאמרתי – עד אז להפסיק לצפות "לתקן", אלא לחיות עם כמה שפחות חיכוך, ולהמתין לטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083