חוסר אמון בזוגיות: כיוונים למחשבה

תאריך פנייה: 28.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טליה
פגועה מבעלי
28.06.2012 • 12:58

שלום
ד"ראני בת 38 לי ולבעלי זה פרק ב {בעלי בן 40}יש לנו ילדה משותפת בת 8 חודשיםהבעיה היא כשאנחנו מבלים ביחד בחוץ הוא מסתכל על נשים אחרות וזה מאוד מוריד לי את הבטחון העצמי אני נראת טוב ולא מבינה מה חסר בי זה מתסכל ..תמיד חוזרים עם מריבה ממני בגלל שהוא מסתכל פעם אחת הערתי לו אבל אמר לי שאני מדמיינת וזה עוד יותר מעצבןןןאני יודעת שהוא אוהב אותי הוא כל הזמן אומר לי והאמת הפסקתי כבר להאמין לוכי נראה לי שהוא עושה לי בכוונה אבל בבית הוא מלאךמה עושים? זה מרגיז אני כל הזמן אומרת שאם זה יקרה אני יתעלם אבל זה פורץ וקשה לי עם זה נראה לי שהוא מבסוט מז שאני מתרגזת או מעירה לולמה הוא מתנהג ככה?אשמח מאוד לתשובתךתודה רבה

ד"ר אורן חסון
כיוונים למחשבה
01.07.2012 • 00:06

טליה יקרה,
מה שמטריד אותי יותר מאשר עצם העובדה שהוא מסתכל על אחרות, היא העובדה שאת לא סומכת עליו ולא בוטחת בו. סביר להניח שהוא מסתכל על אחרות. כמעט כל גבר יסתכל על אחרות, וכך גם נשים רבות. השאלה באיזו מידה, השאלה מה עובר לו בראש באותו זמן, השאלה עד כמה הוא מתחשב או לא מתחשב בבת זוגו ואם חשוב לו לשמור על כבודה או על האמון שלה בו, ועוד ועוד. את חושבת שהוא עושה בדיוק את ההפך, כלומר, שהוא עושה זאת בכוונה, ולכן שזה הפך למשחק כוח. כאשר התחושה שלך היא כזו, בין אם זה נכון ובין אם זה לא נכון, אתם בבעיה שהיא הולכת ומחריפה, כי יש ביניכם חוסר אמון, ו/או משחקי כוח ובכל מקרה תקשורת לקויה.אני לא יכול לומר לך למה הוא מתנהג כך, כי אני לא יודע מה מתוך כל הדברים הללו נכון. אני יכול רק לתת לך כיוונים למחשבה. אלא שתצטרכי לקחת אותם, ואולי גם אחרים שאת חושבת עליהם, ולעשות איתם משהו לשיפור התקשורת ביניכם - ולראות אם את יכולה לעשות זאת שלא בדרך של האשמות, אלא בדרך של הבנה הדדית ואמפתיה שלו כלפייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083