כשהגבר פחות מעורב מינית
ורד
נישואים טריים ללא יחסי מין :(
⌄
שלום רב,
אני בת 31 ונשואה 3 שנים +תינוק בן 9 חודשים, בעלי בן 40, אנו חיים בזוגיות כ5 שנים.הקשר בינינו מאוד חברי עם שיתוף ואנחנו אוהבים אך מתחילת הקשר לא הרגשתי שיחסי המין מספקים, התדירות, הפתיחות, הסיפוק וכו'.דאגתי לציין זאת בפניו ולהסביר שהעיניין מאוד מפריע לי אך בהתחלה הוא טען שהוא לא אוהב ליזום, אחר כך שהעבודה מטרידה אותו או שעייף ועכשיו המינוס בבנק מטריד אותו.אני מרגישה שאיני נחשקת בעיניו, למרות שכמובן שהוא טוען אחרת, וזה מאוד מפריע לי עד שאני חושבת שכדאי לסיים את הנישואין.יש לציין שגם כאנחנו מגיעים לזה לאחר חודש זה כי אני מתלוננת אז חייבים..ואני לא ממש נהנת. אני לא מוכנה לוותר על יחסי מין בשלב זה בחיי.מה עלי לעשות??תודה מראש !
ד"ר אורן חסון
כשהוא רוצה פחות
⌄
ורד יקרה,
הוא כנראה צודק. זה כנראה לא שאת אינך נחשקת בעיניו. ואת כנראה צודקת, זה כנראה לא רק חוסר היוזמה שלו, העבודה והמינוס. מסיבות כלשהן הגבר שלך מיני פחות. יש גברים כאלה. מהן הסיבות? אני לא יודע.אלא שזו לא בהכרח סיבה להיפרד ממנו כבר בשלב הזה. אחת האפשרויות, שאני יודע שלנשים רבות היא אינה קלה, היא להבין שאת לוקחת את תפקיד המפתה, שיוצרת את האוירה המתאימה בשבילו, והיוזמת. זה לא קל כי נשים רבות מרגישות צורך שמחזרים אחריהן, בין אם זה בגלל הביולוגיה ובין אם זה בגלל ההשפעות החברתיות, וקשה להן, נפשית, להחליף תפקיד. זה יכול להיות גם לא קל, כי צריך לדעת לעשות זאת באופן שיתאים לו, ושהוא לא ירגיש כפוי. אבל זה בהחלט "החלפת תפקידים" ביחס למה שמקובל.אפשרות אחרת היא לדבר על זה, להבין שזה שהוא משמעותי וחשוב מאד לזוגיות שלכם, ולהסכים ללכת לטיפול מיני, ביחד, כזוג. לנסות להיות שם לחוצים פחות, קודם כל כי אף אחד אחר חוץ מכם לא יודע שאתם שם, ושנית – משום שאתם באים ללמוד משהו שחלק גדול מהזוגות לא ידעו. אחרי הכל, זוגות רבים חיים בבורות בנושא המיני, ועם הרבה עכבות שלא יודעים להתגבר עליהן. אם תקחו זאת גם (גם, לא רק) כהרפתקה שתלמדו ממנה משהו, יהיה לכם יותר קל.
ורד
כשהוא רוצה פחות
⌄
תודה רבה על תשובתךהאם אתה מטפל מיני? אשמח ליישם את המלצתך.במידה ואתה לא מטפל בעיניין אז למי אני יכולה לפנות? זה חשוב מאוד לדעתי מול מי נעשה הטיפול ולכן חשובה לי המלצתך בעיניין.בהערכה,
ד"ר אורן חסון
המלצה
⌄
ורד יקרה,
אני לא מטפל מיני. אבל אולי אוכל לסייע לך בהמלצה. אנא כתבי לי למייל שלי, ותני לי את מקום מגורייך, ונראה מה אוכל לעשות.do@orenhasson.com.
תגובה
המלצה
⌄
היי ורד ,התחברתי מאוד לדבריך , גם אני נמצאת במצב דומה לשלך ( אפילו יותר גרוע)בת 30 , נשואה שנתיים וחצי .עם הזמן זה רק מחמיר ( עברתי את רף שנה .....), באופן אישי אני בדרך החוצה .אם סתם בא לך לדבר ....אשמח
כפיר
המלצה
⌄
שלום,
קראתי את השרשור, אני נמצא במצב מאד דומה ורציתי לשאול מה קרה איתכם בסופו של דבר. אולי זה ייתן לי השראה.