התמכרות וזוגיות: מה לעשות?
מרומה
שבירת אמון
⌄
שלום
וברכה,אני בת 26 דתיה ונשואה מזה 5 שנים לבעלי בן 29.יש לנו 2 ילדים בן 4 ובת שנה.מאז ומתמיד הזוגיות שלנו דורשת המון עבודה ואנו חוווים עליות וירידות לפעמים זוגיות נוראית ולפעמים מקסימה.בשנתיים הזוגיות יותר התייצבה אך לא לחלוטין .לפני נישואנו סוכם שבעלי לא יעשן אך עם הזמן הוא החביא ממני וגיליתי את זה.החלטנו שהעישון יהיה ביציאות של שנינו. ואחרי שזה לא ממש עזר הוחלט שלעיתים הוא יכול לעשן (החלטתי שאני מרפה עוד את החבל בשביל לא להעמיס על הזוגיות )אחרי שנתיים שכך היה אני מגלה לאחרונה העישון נהפך לכל יום.והוא משקר אותי ומחביא חפישות סיגריות. אני אדם מאוד ישר וזה כ"כ צרם לי וכאב לי ולכן דיברתי איתו כמה זה מזעזע אותי ושזה שוב ושוב הורס את האמון בנינו(היו בנינו עוד שבירות אמון מצידו בתחום האלכוהול)כשהבטיח והמשיך בשקר אמרתי לו שהיות וזה לא עוזר אני לא נותנת יד למה שסוכם על הלעיתים רחוקות ושאני לא מוכנה שיעשן וזהו.הוא הבטיח שמבין אותי ומסכים ויפסיק.יום למחרת אני רואה שחפישת הסיגריות שלו פחות 10 סיגריות(מאז שדיברנו)אני כולי כאובה, מרגישה מרומה ולא מאמינה בו.פוחדת שמשקר שיקר וישקר לי בחיים בעוד הרבה תחומים. אמון ויושר כ"כ חשובים לי שמבחינתי לא לחיות עם גבר שקרן. אין אצלי כזה דבר 'שקר' !!אני לא יודעת כיצד לנהוג בעיניין.אנא אזרתך!!!
ד"ר אורן חסון
החלטות באשר למציאות שבה תחיו
⌄
מרומה יקרה,
בעלך מכור, ויש להתמכרות הזו מחיר. לא קל להיפרד מהתמכרות, ושקרים הם חלק בלתי נפרד כמעט מכל התמכרות. השאלה היא אם אתם רוצים לטפל בהתמכרות, או בזוגיות. בהתמכרות, פרושו שבעלך יירצה להיפרד מהסיגריות, מתוך הבנה אמיתית שזה לא טוב לו ולא טוב לכם, ולכן לטפל בזה, ועם סיוע מקצועי לטיפול בהתמכרות (ותוכלו למצוא באינטרנט דרכים שונות, ולבחור בזהירות את הדרך המתאימה לטיפול בזה). אם הוא לא ירצה באמת לעשות זאת, זה לא ייקרה.האפשרות האחרת היא ללכת ליעוץ זוגי, ודרך זה לפתור את הבעיות ביניכם, שהן בעיות משמעותיות. גם האמירה שלך "אין אצלי כזה דבר 'שקר'", על שלושה סימני הקריאה שלאחריה, היא בעייתית, כי את אומרת זאת אבל לא באמת עומדת בזה. הצהרות שאין יכולת לעמוד מאחוריהן גם הן בעייתיות, ויוצרות בעיות בתקשורת הזוגית. או שלא מצהירים אותן כך (ונשארים צמודים יותר למציאות), או שעומדים בהן. ואת גם מצהירה וגם לא עומדת בזה (ואני מבין בהחלט למה, כי את לא רוצה לפרק על זה את הזוגיות שלכם, או לפחות עדיין לא), ואני לא חושב שזה עוזר לתקשורת הזוגית שלכם. אני חושב שייעוץ זוגי הוא חשוב מאד כדי להגיע להחלטות באשר למציאות שבה אתם רוצים לחיות.