כרמל: זוגיות ומסלול חדש

תאריך פנייה: 31.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
carmel
משבר אמון!?..
31.10.2006 • 10:35

שלום,
אני פונה לכאן כי אני פשוט בהלם, לא יכולה לשתף איש במה שעובר עלי ולא יודעת איך להגיב...אני חיה בזוגיות עם גרוש קרוב ל-3 שנים. יש לו 3 ילדים. גירושיו היו כמו אצל הרבה אחרים מכוערים בעקבות בגידה שלה בו , בנסיבות מאוד לא נעימות, בלשון עדינה .הכרנו זמן קצר אחרי הגירושין. חששתי מאוד להיות הראשונה אך ניסיתי לראות את החלקים המאוד טובים שיש בו ולראות את העתיד האפשרי לנו בהמשך הדרך.עברנו המון משוכות. יותר נכון, אני מרגישה שעמדתי לבד מול כל כך הרבה בעיות איתו - משבר הגירושים, הלם הבגידה, קשיים גדולים עם הילדים שלא רצו לקבל אותי והוא לא ידע לנווט נכון ופגע בי הרבה על הרקע הזה, מה לא ...ידענו ימים קשים מאוד ביננו, המון מריבות, אין ספור פרידות ליום אחד ,אבל האהבה היתה וכנראה היתה חזקה יותר .לימים, נפרדנו לחודשיים והוא מאוד רצה לחזור והבטיח שדברים רבים יתוקנו כאשר הוא מודה בטעויות רבות שעה , ומבים שחלק גדו מהאשמה בכישלון פרק א' שלנו נובע ממנו .אנחנו כבר חודשים ביחד בדירה משותפת. עברנו הרבה ימים של הסתגלות .הילדים עשו "את המוות": ודוקא לאחרונה נרגעו. אלא מה , עכשיו, הוא "מחפש" אותי על כל צעד ושעל...אני רוצה לציין כי בחודשים האחרונים נקלעתי לקשיי עבודה .אני עצמאי. מאז תחילת המלחמה בצפון - התבטלו פרוייקטים. אחר כך - אוגוסט ו-החגים - שעד לאחריהם הכל היה יבש. לכן, בפועל , ב-3 החודשים האחרונים הוא מממן את כל הוצאות המחיה כאשר בפועל אנחנו מתחלקים כמעט חצי חצי בכל, בהתחשב בכך שגם ילדיו באים אלינו הרבה מאוד. לאחרונה , מאז "אחרי החגים" - הדברים משתפרים ומתחילה להיכנס עבודה.תמיד הוא אומר לי כמה אני הגונה ושהוא יודע שבכל מצב גם ולמרות שנפרדנו הוא סומך על אמינותי ועל יושרי ומה לא .לפני כ- 3 שבועות, ביקש שאזמין לנו מקום לחופשה בסוכות.חיפשתי ומצאתי. ואז אמר לי - את צריכה את כרטיס האשראי כדי להזמין. מכיון שאני בימים אלה דחוקה בחשבון הבנק , הוא משלם הכל בכרטיס שלו ואני מחזירה לו בהמשך.אמרתי לו שאין בעיה כי יש לי את פרטי הכרטיס ( לאחר שמסר לי אותם כמה וכמה פעמים בעבר. באחת הפעמים רשמתי את הפרטים כדי שלא נצטרך בכל פעם להתקשר לעבודה . כמובן שכל פעולה כזו נעשתה תמיד על פי בקשתו ובידיעתו למטרות משותפות או לצרכים אישיים שלו.באותו רגע הוא פשוט התנפל עלי בדברים קשים: יש לך את פרטי הכרטיס שלי ? ...אם כך את יכולה לעשות קניות ולהוציא כסף מהחשבון שלי ללא ידיעתי וללא הסכמתי "...לרגע חשתי שאני הוזה וחולמת, ושהוא צוחק...אבל לא ...זה היה אמיתי ...הייתי בכזה הלם שלא הגבתי באותו רגע ,והעניין נשכח לאחר שהערתי לו הערה עניינית בו במקום ושאלתי אותו אם הוא באמת חושב שזה יכול לקרות והוא אמר - לא , ועבר הלאה.בינתיים, מצבי, כאמור, מתחיל להשתפר מעט.כבונוס על עבודה שעשיתי קיבלתי לילה בצימר יוקרתי .לפני ימים אחדים, פניתי אליו והצעתי שנתאם את מועד החופשה בצימר היפה הזה וכל כך שמחתי שאני יכולה להזמין אותו , אחרי שהוא כל כך הרבה מזמין אותי ( בעבר גם אני הזמנתי כמה וכמה פעמים, כי אני לא חושבת שהכל צריך להיות על חשבונו...)במקו לשמוח ולהיות מרוצה הוא סינן מבין שיניו : חבל שאת לא יכולה למכור את הלילה הזה בצימר ...כמעט קפאתי במקומי . למי ? למה ? שאלתי אותו אם הוא בעצם אומר לי - אני לא רוצה לבלות איתך בחופשה ובעצם מעדיף שלא לנסוע ?הוא שתק. אמר שלא . שהתכוון שאמכור, והוא יודע שאי אפשר... כדי שיהיה לי עוד כסף, נו באמת...זוהי מתנה אישית , וכל כך רציתי להזמין אותו...ולמה אמר ? ..כדי שאחר כך לא אוכל לומר שאני הזמנתי ואני שילמתי .פרצה מריבה ביננו.לפני יומיים - שוב עלה העניין והוא פלט פתאום: "אני לא סומך עליך בכלום" ...הייתי בהלם. על מה אתה לא סומך? ...ואז העליתי שוב את עניין כרטיס האשראי .אתמול היתה לנו שיחה . ולמה ? הוא חושב שאולי אני מסוגלת להשתמש בכרטיס האשראי שלו ללא רשות...ולמה ? מכיוון שהוא הילווה לי סכום כלשהו ולפני חודשיים אמרתי לו שאחזיר לו את הסכום בתשלומים סבירים שאוכל לעמוד בהם. הפקדתי לו בחשבון תשלום ראשון , קטן יחסית , וזה מה שעיצבן אותו מאוד . מדוע עשיתי פעולה בחשבון הבנק שלו ללא רשותו. מה זה ללא רשות? אני הרי מחזירה לו כסף ...ואם עשיתי כזו פעולה בחשבון שלו אני גם מסוגלת להוציא כספים מהכרטיס ללא רשות. מה הקשר ? ...התפרצתי בהלם גדול! זה מה שיש לו לומר לי אחרי כמעט 3 שנים משותפות בהן עברנו יחד כל כך הרבה ימים ...כל כך הרבה קשיים, התמודדויות איםן סופיות עם משברים שלו.אני זו - וללא צניעות- שהחזרתי לו את שמחת החיים , ויחד איתי חווה משהו שלא היה לו מעולם - חברות של אשה ואהבה אמיתית של אשה ,ונתינה, ומסירות , וסבלנות אין קץ, וסובלנות כה רבה לבעיות שאיני יכולה לפרטן הקשורות במשפחתו, דחייה של ילדיו אותי בעוד הוא לא תומך בי, ומה לא...כל כך הרבה טיילנו ,כל כך הרבה בילינו , כל כך הרבה אהבנו , ומה לא ...לאחרונה , ניסינו לשקם את היחסים אחרי כמה משברים גדולים.ראיתי שהוא משתדל כל כך אך בו זמנית, אחת לשבועיים שלושה מחפש אותי בפינות, כמו שאומרים. למשל, מתלונן שאיני יודעת לשטוף כלים כמו שצריך...ועובר כלי כלי לבדוק איך שטפתי ושוטף שוב למרות שהכל מצוחצח ומבריק.נו באמת...פשוט אובססיה!ותמיד אמרתי לו שאני רואה לטווח ארוך, מחכה שהילדים יגדלו קצת , יתרגלו ונוכל לחיות בכיף.והנה , הילדים גדלו קצת, התרגלו במידה סבירה לקיומי בשטח, ועכשיו הוא הורס הכל...לצערי, ההתנהגויות שלו מוציאות ממני התפרצויות כעס מאוד גדולות והוא מחפש כל הזמן להזכיר לי כמה אני עצבנית, אלא מה ?נסענו לאילת, והוא דאג לציין בפני עד כמה הזמרת בבית המלון מושכת ומגרה , ושוב הרגיז אותי .כמה אנשים מעניינים ומושכים פוגשים בדרך ? האם חייבים לעדכן את הצד השני שמתגרים מאדם אחר ? והוא , לעומת זאת, עושה לי סצנות של קינאה על כל מילה סתמית שאני משוחחת עם גבר כלשהו ...עלי לציין שלאחרונה - יש ירידה גדולה אצלו בחשק המיני בעיקר על רקע המריבות בינינו. אין אשה אחרת בוודאות -בסביבתו ובחייו. ניסינו להרגיע את הדברים ואכן החשק שלו חזר וכל כך שמחתי שהכל מסתדר .עכשיו- הוא שוב בקטע הזה .אני מרגישה נטושה מינית, לא מאושרת ועצובה. יש לו עליות וירידות במצבי הרוח. בדיוק לפני שבוע בילינו כל כך יפה וכל כך מחובקים ואוהבים ורומנטיים -סופ"ש כל כך נחמד ואחרי כמה ימים הוא פתאום הופך את עורו בטירוף.עוד משהו- אני אומרת לו שהוא רואה בחיים הכל בצבע שחור ושלילי ומוציא רק רע מכל דבר ולא מפרגן. במקום להחמיא ולשמוח על כל מה שיש לו ולא היה לו 20 שנה - הוא רק מחפש במה להטיל דופי . הוא אומר : ככה אני.פשוט לבכות . אף מילה של הערכה על החברות האמיצה שלי, על העמידה בקשיים כלכך גדולים ועל הנתינה האין סופית . אף מילה . רק שלילי ורע.3 שנים השקעתי כדי לקטוף פירות שיבשילו ועכשיו הגיע הזמן ואין לי פירות.אני כל כך המומה מהסיפור עם כרטיס האשראי.זה בדיוק כמו להפוך אותי לגנבת, ממש כך.לא מסוגלת להרים את הראש מההלם , מהעלבון ומההבנה שהוא פשוט מחפש אותי כדי להיפרד כי ה"כושי עשה את שלו" והכושי יכול ללכת.עכשיו הילדים מבינים שלאבא יש זכות לחיות חיים ולאהוב אישה אחרת, עכשיו חלק מהבעיות שלו זוכות לפיתרון חלקו ועכשיו זה הזמן לבעוט במי שהקים אותך מהביצה העמוקה בה שחית .לפני יומיים הוא התנצל ,שלא חשב שאני מתכוונת לקחת ממנו משהו, אבל זוהי התנצלות כלאחר יד . לא נשמעת אמיתית, אלא כדי לרצות אותי ועבור הלאה.אגב,אנא אל תשלח אותו ליעוץ, הוא לא מוכן בשום אופן.מתנצלת על האורך של המכתב , אבל זה מאוד כואב.

ד"ר אורן חסון
נשמע כמו הרבה יותר ממשבר.
01.11.2006 • 01:21

כרמל יקרה,
מצד אחד את לא רוצה שאפנה אותך ליעוץ, ומצד שני, את כותבת לי סיפור חיים כזה, שאני צריך להקדיש לו זמן של יעוץ. גם מורכבות המגילה שכתבת גבוהה, ולא תוכלי לקבל כאן פתרון פלאים, פרט לפתרון כמו "לא מגיע לך זוגיות כזו, והגיע הזמן שתתחילי מהתחלה עם זוגיות אחרת וטובה יותר." יכול להיות שזה גם נכון, ושזה מה שיהיה לך הכי נכון לעשות, עם הסיכוי הטוב ביותר שיכול להיות לך לחיים מספקים, אבל אני לא בטוח שזו התגובה שלה את מצפה. וכדי לקבל פתרון מורכב יותר, צריך גם לדעת יותר, וגם לעשות איתך דיון. אם הוא לא רוצה, לכי ליועץ זוגי לבדך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083