ייעוץ זוגי: מה אוכל לעזור בו
גיגי
הייתי בכל זאת שמחה לשמוע מה דעתך
⌄
על שאלתי- "נפלאות הרשת".http://www.starmed.co.il/Forum/93זה הרי ברור שלא האמנתי וזהו. ברור שצריך לטפל בבעיה מן השורש והתנאי לכך שנשארתי (כבר ארזתי תיק גדול) הוא שאנחנו הולכים לטיפול זוגי בו הוא מממן את החלק שלו. כל הנושא של הבגידות שהיו או לא הן תוצאה של ערך עצמי נמוך, הוא לא יוצא מהבית ולא מטפח את עצמו, אין לו עבודה והוא לא מרגיש גבר. הסקס בינינו אינו תדיר כ"כ בעיקר בגלל שאני לא מאוד רוצה וגם כועסת. אין לי ספק כי יש פה משבר אמון גדול מאוד ועם זאת לא מתאים לי כרגע להישאר עם ילד ותינוק חדש, לבד.אני מבקשת את דעתך הכנה.
ד"ר אורן חסון
מה שאני יכול ומה שאני לא יוכל
⌄
גיגי יקרה,
ממש לא ברור לי על מה את רוצה את דעתי. האם את רוצה שאומר לך אם הוא בוגד בך או לא? - את זה לא אוכל להגיד, ולא אקח אחריות על משהו שאין לי בו ודאות. לכל דבר אחר, הרי ממילא אתם עושים את הדבר הנכון והולכים לייעוץ.
גיגי
מה שאני יכול ומה שאני לא יוכל
⌄
נכון, החלטתי להישאר, אבל מה אתה היית מייעץ לי לעשות? הרי לא הולך להיות כ"כ פשוט, משהו נשבר פה.
ד"ר אורן חסון
לחיות עם ההחלטה
⌄
גיגי יקרה,
אני עדיין לא מבין את השאלה. החלטת להשאר. ההחלטה שלך יכולה להיות נכונה בתנאים שלך. את מכירה את התנאים ואת האילוצים שלך טוב בהרבה ממני, ואת היא זו שהולכת לחיות עם ההחלטה שלך. מה את רוצה שאומר לך? אם זו החלטה טובה או לא? אני לא יכול לדעת. אני רק יכול לומר לך שלאחר שהחלטת, לכי איתה עד הסוף כדי לשפר את התנאים ולהשיג את המיטב.
גיגי
לחיות עם ההחלטה
⌄
אני חושבת שאתה מבין את השאלה, כאשר אתה אומר לי- לכי עם מה שהחלטת, כי זה מה שהחלטת. נשארתי בינתיים. זה לא אומר שמחר לא אקום ואלך, המצב צריך מאוד להשתנות כדי שאשאר.האם עלי לקום וללכת על מנת לשדר לו שאני מאוד רצינית בהחלטתי? אולי את תחילת הטיפול צריך לעשות כשגרים בנפרד? הבעיה העיקרית שלנו היא לא הבגידה אני חושבת, אלא זה שהוא אינו עובד, אינו מפרנס, אינו מוערך מספיק, שנינו במעגל תסכול שאי אפשר לצאת ממנו.האם עדיף ללכת לטיפול לבד? אני מחפשת את דעותיך העמוקות שאני מכירה פה מהפורום, כי ההחלטות שלי הן זמניות ואני באמת רוצה להתייעץ איתך.
ד"ר אורן חסון
צ'אנס לאורך זמן
⌄
גיגי יקרה,
אם החלטתם ללכת לטיפול, אין צורך לעשות צעדים נוספים. אפילו לא רצוי. על זה תדברי עם היועץ/ת שלכם. אני נוהג, כבר מהפגישה השניה, לפגוש מספר פגישות בנפרד, לפי הצורך, כל אחד מבני הזוג, אבל לא כל יועץ זוגי יעשה זאת. אבל כשאת יוצרת קשר עם יועץ זוגי, בררי אם תהיה לך האפשרות לדבר בנפרד, כדי לדון בקשיים האישיים שלך.אבל את צריכה לזכור שיועץ זוגי לא יוכל לפתור את הבעיות הכלכליות שלכם. הוא לא ימצא מקום עבודה לבן זוגך. כאן ההחלטה היא בכל מקרה שלך, אם זה מתאים לך או לא. ברור שבן זוג שאינו עובד וגם אינו נאמן היא בעיה מורכבת וקשה יותר. היועץ הזוגי יוכל לסייע בהתנהגות הזוגית שלכם, והסיוע יהיה ממשי ומועיל בתנאי שתרצו להמשיך ולחיות ביחד, או שהסיוע ייקל עליכם להפרד כראוי, אם זה מה שתחליטו לעשות. ההחלטה אם להשאר עם בן זוגך או לא בגלל שאינו מפרנס היא החלטה אישית שלך, שאינה קשורה בטיפול הזוגי.זה בסדר, אגב, להחליט החלטות זמניות. אבל אם החלטת לבצע החלטה מסויימת מתוך תקווה שמשהו ישתנה לטובה בעקבותיה, מוטב בדרך כלל לתת לזה צ'אנס לאורך זמן, כי אחרת אין לזה משמעות.